AB Delegasyonu Büyükelçi Yardımcısı Eleftheria PERTZINIDOU ve beraberindeki heyet ile 17 Avrupa Birliği Ülkesinin Büyükelçi Yardımcısı; Şanlıurfa'da SIHHAT Projesi kapsamında yürütülen hizmetlerin görülmesi amacıyla Eyyübiye İlçesinde bulunan Makam Göçmen Sağlığı Merkezini ziyaret etti.
Ziyarete; Halk Sağlığı Genel Müdürü Fatih Kara, Daire Başkanı Azmi Ekmen, Sıhhat Proje Direktör Yardımcısı Habibe Özdemir, Sıhhat Projesi Saha Gözlemcisi Murat Zengin, Şanlıurfa il Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Hizmet Başkanları, Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürü Keziban Yavuz, Göçmen Sağlığı Sorumlusu Hanifi Elçi ve Sıhhat proje çalışanları hazır bulundu.


VERİLEN HİZMETLER ANLATILDI
Halk Sağlığı Genel Müdürü Fatih Kara, hazırladığı sunumda yaptığı konuşmada, 'Yıllardır Suriyeli misafirlerimize vermiş olduğumuz hizmetleri sizlere anlatmak, göstermek için buradayız. Sıhhat projesi kapsamında AB'den almış olduğumuz katkılarla verdiğimiz hizmetler var. Projenin örneklerinden biri içinde bulunduğunuz Makam Göçmen Sağlığı Merkezidir. Sıhhat projesi kapsamında bu merkez gibi onlarca merkez var ve bu tür merkezleri Türkiye'nin birçok yerinde görebilirsiniz' diyerek merkezlerdeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Makam Göçmen Sağlığı Merkezini ziyaret eden yetkililer, merkez çalışanları ile sohbet ederek hizmetlere ilişkin bilgi aldılar. Sonrasında yapılan çalışmalar ve verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ederek teşekkürü alkışlayarak desteklediler. Heyet daha sonra göçmen sağlığı merkezinden ayrıldı.