Abdurahman Deniz UĞURLU / Siverek'in sevilen simalarından eğitimci aynı zaman sivil toplum kuruluşları bünyesinde çeşitli çalışmalar yürüten Siverek Şehit Ali Öztürk Anadolu Lisesi Müdürü Eğitimci Yazar Mehmet Altıntas (46), zıpkın ile Fırat Nehri'nde balık avlarken boğularak hayatını kaybetmişti.
Su altı ekiplerince cansız bedeni su altından çıkarılan Altıntas, Şanlıurfa'daki adli tıp işlemlerinin ardından doğduğu yer olan Çaylarbaşı Mahallesi'ne getirildi.
Mahalle camisinde cenaze namazı kılınan Altıntas, yakınları ve dostlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

VALİ SALİH AYHAN'DAN TAZİYE MESAJI
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, " Bir üzücü haber daha aldık bugün… Hemşehrimiz, Siverek Şehit Ali Öztürk Lise Müdürümüz Mehmet Altıntaş'ın vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve eğitim camiamıza baş sağlığı dilerim.


EĞİTİM BİR-SEN SİVEREK TEMSİLCİSİ ASLANPARÇASI: SUDA BOĞULAN ŞEHİTTİR
Altıntas'ın vefatı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Her Zaman ki mütebessim çehresi ve naif kişiliği ile hatırlayacağımız kıymetli dost, güzel insan Mehmet Altıntas kardeşimiz dar-ı bekaya irtihal etmiştir. Efendimiz'in (SAV), 'Suda boğulan şehittir' muştusuyla teselli buluyoruz. Kardeşimize Cenab-ı Erhamurrahimin'den rahmet kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz." dedi.


MEHMET ALTINTAS KİMDİR?
Mehmet Altıntas Hoca, 1976 yılında Siverek'e bağlı Çaylarbaşı Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğretimini Siverek'te tamamladı.
Liseyi Adıyaman'da okudu. Lise yıllarında okurken Risale-i Nurlarla tanıştı.
1995 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Malatya ve Ankara'da Hayrat Vakfı Medreselerinde gönüllü olarak görev aldı.
Öğretmen olarak atanmasının ardından Van ve Siverek'te uzun süre öğretmen olarak çalıştı. Son olarak Siverek Şehit Ali Öztürk Anadolu Lisesi'nde müdür olarak görev yapıyordu.
Yazarlık yönü de bulunan Altıntas, 2017 yılında İman Delilleri isimli kitap yayımladı.
Altıntas, 2018 yılında Harran Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Astrofizik alanında çalışmalar yürüttü.
Altıntas, Siverek'te çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı. Siverek Hayrat Vakfı ve Hayrat Yardım'da gönüllü olarak çalıştı.
İyi derece İngilizce ve orta derece Arapça bilen Altıntas Risale-i Nur öğrencisiydi.
Altıntas, 18 Eylül 2022 tarihinde Fırat Nehri'nde boğularak hayatını kaybetti.
Altıntas, bir kız, 3 erkek 4 çocuk babasıydı.