Kırıkçı, düzenlediği basın toplantısında, Sosyal Medya hesaplarında bir İmar Düzenlemesiyle ilgili tepkileri 'Siyaset Tahammül İşidir' yaklaşımıyla değerlendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
'Elbette ki AK Parti olarak Kamuoyu bizim önceliğimizdir. Bu sebeple kamuoyunun yaklaşım ve eleştirilerini dikkate alarak Büyükşehir Belediyemizden ve yetkili birimlerden dosyanın hassasiyetle tekrar gözden geçirilmesini istedik. Bu iş ve işlemlerle ilgili karar ve yetki mercii olan Büyükşehir Belediyemiz, askıdaki İmar değişikliği düzenlemesine yapılmış olan itirazları kamuoyu hassasiyetini de göz önünde bulundurarak Büyükşehir Belediye Meclisimizde tekrar değerlendirecektir.
Ancak bahse konu İmar düzenlemesi üzerinden Partimize ve şahsımıza yönelik ahlaksız bir iftira ve algı mühendisliği yapılması bu işin esas maksadını ortaya koymaktadır. Çamur at izi kalır yaklaşımıyla, sürecin hiçbir kısmında müdahalesi olmayan partimizi ve şahsımızı iftira ile yıpratmaya çalışanlar iyi bilsinler ki, bu güne kadar tüm yanlışlarla mücadele ettiğimiz gibi bundan sonra da mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Bu pervasız saldırıların sebebi ise onurlu bir siyaset yapma ısrarımızdaki duruşumuzdur. Bu saldırılar, bizi partimizin de temel düsturu olan temiz siyaset yapma ısrarımızdan alıkoyamayacaktır.
Bu algı kampanyasında dikkatimizi çeken şey ise, algıyı oluşturanların Ankara'dan telefonla bazı basın ve STK ları arayarak algıyı köpürtme telkininde bulunmalarıdır. Bu ahlaksız kumpas, işin maksadını zaten ortaya koymaktadır. Ayrıca bazı basın kuruluşlarının kimler tarafından arandığını ve bu aramalarda sürecin içine mutlaka partimizi ve şahsımızı katma ısrarından da haberdarız. Şehirler yasalarla yönetilir, algılarla değil. Üç beş şahsi muhterisin müfteri yaklaşımları, çürümüş bir vicdanın ve ilkesiz bir siyasi ihtirasın dışa vurumudur.
Göreve geldiğim günden bu yana eleştiri kültürünü diri tutmak için hiç kimseye dava açmadım. Ancak bu iyi niyetimizi siyasi bir linç kampanyasına dönüştürme çabası içinde olanların asla iyi niyetli bir yaklaşım içinde olmadıklarını görüyorum. Bu sebeple, hiç bir kararında müdahalemizin olmadığı bahse konu imar düzenlemesi ile ilgili iftira ve algı kampanyası konusunda kesinlikle hukuki süreci başlatacağımızı ifade etmek isterim. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi taktirde müfteridir. Bu kumpas odakları elbetteki adalet önünde hesap vereceklerdir.
Hiç bir sürecine müdahil olmadığımız bahse konu imar düzenlemesinin teknik ve diğer işlemlerine dair soruların muhatabı ise AK Parti İl Başkanlığı değildir.'

'ŞEHİTLİK'TEKİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ALANI PETROL İSTASYONU İÇİN GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIMIYOR'
Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitlik mahallesindeki bir alana petrol istasyonu yapılacağı haberi üzerine Şanlıurfa Barosu'ndan şu açıklama yapılmıştı:
'Şanlıurfa Büyükşehir Belediye meclisince ilimiz Şehitlik Mahallesi 1033 Ada 6 nolu parselde yapılan imar düzenlemesi ile daha önce İl Sağlık Müdürlüğü olan alana yolda eklenerek petrol istasyonu şeklinde değişiklik yapılmıştır. Ancak bu düzenleme ilgili mevzuata aykırı olup bu değişikliğe itiraz ediyoruz. Zira petrol istasyonu ilan edilen yeri alanı 1823 metrekaredir Oysaki ilgili mevzuatta da belirtildiği üzere Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğundaki güzergahlardan akaryakıt ve LPG istasyonları ile bunlara bütünleşik olan konaklama tesisi ,yeme-içme tesisi ,teşhire ve ticarete yönelik mağazalar ve benzeri gibi kara yoluna hizmet verecek tesisler yer alabilir. Bu alanlarda yapılacak imar planları ilgili kurum ve kuruluş görüşleri doğrultusunda bu planda değişiklik yapılmaksızın ilgili idaresince onaylanabilir. Bu alanlarda yapılanma koşulları Maks. Emsal= 0.40 Yapı yapılabilecek minimum parsel büyüklüğü 5000 metrekare olacaktır. Şeklinde olup yapılan imar düzenlemesi açıkça mevzuata aykırıdır. İlgili alanın şehir içi petrol istasyonu için gerekli olan 5000 metrekare olmaz şartını taşımadığından ve yerleşim yerlerine yakınlığı da dikkate alındığında yapılan işlemin usulsüz olduğu aşikardır. Yukarıda açıkladığımız nedenler ile hukuka aykırı olarak yapılan işleme Şanlıurfa Barosu olarak itiraz ediyoruz. İtirazımızın kabulü ile ilgili düzenlemenin İptal edilmesini talep ederiz.'