AA / Gülçin-Adem Yaşar çiftinin yaklaşık 1 ay önce özel bir hastanede sezaryenle 1 kilo 900 gram ağırlığında dünyaya gelen siyam ikizleri ameliyat edildi. Mehmet ve Nebi ismi verilen ikizler, yaklaşık 20 gün kontrolde tutulacak.
Hastanenin Başhekimi Cengiz Karakucak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikizlerin başarılı bir ameliyatla ayrılmalarını sağladıklarını belirtti.
İkizlerin durumunun 12 haftalıkken anne karnında tespit edildiğini aktaran Karakucak, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 1 ay önce bir ekip oluşturarak ikizlerin doğumunu gerçekleştirdik. Bir ay boyunca yeni doğum ünitesinde kalan ikizlerimizin ayrılması için kurulan ekibimiz gerekli tetkikleri yaptıktan sonra ayrılmalarına karar verdik. Dün ekibimiz başarılı bir ameliyatla ikizlerimizi ayırdı. Şanlıurfa'da böyle bir ameliyatı ilk defa gerçekleştirdik."
Ameliyatı yapan Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Suat Erkoç, tetkikler neticesinde zorlu ameliyatı yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Operasyon kadar ekibin de çok iyi olması gerektiğini vurgulayan Erkoç, şunları kaydetti:
"Ameliyat masasında yapışık 2 hastayı uyutmak ve sorunsuz bir şekilde uyandırmak gerçekten takdir edilecek bir durum. İkizlerin sadece karaciğerlerinin ayrılıp normal bir hayat sürmelerinin yanında kozmetik bir görünüme kavuşmaları da önemliydi. Ameliyat 2 saat sürdü çünkü bebeklerin iç organlarına zarar verebilirdik. Bundan dolayı sabırlı davrandık. Bebeklerin sağlık durumları çok iyi. İnşallah 15-20 gün sonra bir aksilik olmazsa taburcu olacak duruma gelebilirler."
İkizlerin dedesi Aziz Yaşar da bebeklerin sorunsuz bir şekilde ayrılmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, doktorlara teşekkür etti.