Murat ÇİFTÇİ / Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasında gerçekleştirilen basın açıklamasını STK'lar adına Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya gerçekleştirdi. Öncelikle bu olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şanlıurfa'nın tarih boyunca barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün merkezi olduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, "Son dönemlerde ülkemizin de için de bulunduğu coğrafyada yaşanan savaş ve insanlık dramı ülkemizi, bölgemizi ve en çokta ilimizi etkilemiştir.
Urfa'mız savaş mağduru on binlerle ekmeğini, aşını ve evini paylaşarak yardımlaşmanın en güzel örneğini sergilemiştir. Ancak, aynı duyarlılıkla Kobani'de yaşananları protesto etmek adına yapılan gösterilerde birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize karşı gizli güçlerin işbirliği içinde olduğunu ve oyunlarını sergilemeye başladığını gözlemlemiş bulunmaktayız" dedi.
Kaya,"Türk, Kürt, Arap kardeşliğinin binlerce yıllık kökleri ilimizdedir. Bu birlikteliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu ülke ve bu bölge kardeşin kardeşe kırdırılması oyunlarına artık gelmeyecektir. Bu olaylar karşısında farklı seslerin çıkması demokrasinin bir gereğidir. Herkesi sağduyuya ve şiddeti durdurmaya davet ediyoruz.
Kobani'de yaşanan insanlık ayıbı katliamı kınıyor, başta insani yardımlar olmak üzere her türlü yardımın bir an önce bölgeye iletilmesini ve insanlarımıza destek çıkılmasını istiyoruz. Sivil Toplum Örgütleri olarak üstümüze düşen tüm görevleri gerçekleştirmeye hazırız" dedi.