Haber Merkezi / Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen çelenk sunma törenine İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Güleç, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan, Viranşehir Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Seyyit Mücahit Seyyid, kurum amirleri ile çok sayıda merkez ve kırsal mahalle muhtarı katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan tören, Türkiye Muhtarlar Derneği Viranşehir Şube Başkanı Ömer Ekinci'nin Muhtarlar adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bahçelievler Mahalle Muhtarı İsa Kuş yaptı.
Muhtarların gününü kutlayan Muhtar Kuş, muhtarların bürokrasinin temel taşlarından olduğunu söyledi.
Törenin ardından muhtarlar, Viranşehir Kaymakamlığı ve Viranşehir Belediyesi organizasyonunda Spor kompleksinde düzenlenen kahvaltı programında ağırlandı.
Yoğun katılımın olduğu kahvaltı programında konuşan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, katılımlarından dolayı Muhtarlara teşekkür ederek, günlerini kutladı.
Muhtarlık görevinin önemine vurgu yapan Başkan Ekinci, kapılarının her zaman muhtarlara açık olduğunu ve her zaman yanlarında olduğunu söyledi.
Katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür eden ve günlerini kutlayan Ekinci, hizmet konusunda mahalle ayırımı asla yapmadıklarını belirterek, bütün mahallelere aynı mesafede olduklarını kaydetti.
Yenişehir Mahallesi ile startını verdiklerini çalışmalara Hürriyet ve Azadi Mahallesi ile devam ettiklerini aktaran Başkan Ekinci, hedeflerinin aynı çalışmaları tüm mahallelere yaymak olduğunun altını çizdi.
Daha sonra Viranşehir kaymakamı Önder Çengel, Ak Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin ve Türkiye Muhtarlar Derneği Viranşehir Şube Başkanı Ömer Ekinci günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaparak Muhtarların gününü kutladı.
Yaklaşık 1 saat süren programın ardından Muhtarlara günün anısına çeşitli hediyeler verildi.
Programa katılan muhtarlar ise, organizasyondan dolayı Viranşehir Kaymakamlığı ile Viranşehir Belediyesine teşekkür etti.