AA / Birecik Baraj gölü nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti, turizm sezonunda yerli ve yabancı çok sayıda turistin akınını uğruyor.
Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak nitelendirilen Halfeti'ye gelen turistler, özellikle bir bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla gezebiliyor.
Ziyaretçiler, tur sırasında, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi uzaktan da olsa görebiliyorlar.
Su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan Mahallesi de ilgi gören yerler arasında bulunuyor.
Halfeti Kaymakamlığı tarafından ilçeyi ziyaret eden turistlerin bölgede konaklamasını sağlayabilmek amacıyla 36 yatak kapasiteli butik oteller yapıldı.
Daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine devredilen otellerin, bir an önce hizmete açılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
- "Turizme açılsın"
Halfeti Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bekir Aybek yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl önce tamamlanan tesisin hizmete girmesini dört gözle beklediklerini söyledi.
Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle yeterince turist ağırlayamadığı için esnafın zor günler geçirdiğini ifade eden Aybek, "Devletimizin Halfeti'ye kazandırdığı bu güzel tesisin faaliyete geçmesini istiyoruz. Tesisteki 36 kişinin kalabileceği butik oteller, restoran, amfi tiyatro, tekneler ve jetskiler, ATV motorları, dalış malzemeleri, sörf ve yelken malzemeleri depoda çürümeye terk edilmiş durumda. Halfeti Kaymakamlığı tarafından yapılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine devredilen tesislerin bir an önce turizme açılmasını bekliyoruz." diye konuştu.
İlçe esnafından Mustafa Güzel de çoğu ilçede konaklama sorunu bulunduğunu belirterek, hazır otellerin çürümeye terk edilmesine üzüldüklerini söyledi.
Bölgeye kazandırılan tesisin bir an önce yerli ve yabancı turistlerin kullanımına sunulmasını istediklerini anlatan Güzel, günübirlik ziyaretçiden çok konaklayan turistin bölgeye katkı sağladığını sözlerine ekledi.