Haber Merkezi / Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilk etapta 6 mahallede başlatılan doğalgaz çalışmalarını yerinde inceleyip, firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Seçimden önce 'Eyyübiye'ye doğalgazla buluşacak' sözünü veren ve bunun için seçildiği ilk günden itibaren gece gündüz çalışan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, çalışmaların meyvesini geçtiğimiz günlerde yapılan doğalgaz temel atma töreni ile almıştı. İlk etapta 6 mahalleyi kapsayan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Kuş, beraberinde AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Belediye Meclis Üyeleri Seydi Modanlı, Mahir Öge ve ilgililerle birlikte firma yetkilileriyle bir araya gelip, alanda süren çalışmaları inceledi. Basınç düşürme istasyonu kurulan alana giden ve burada yetkililerden bilgi alan Başkan Kuş, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.
Doğalgaz sözlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,' Eyyübiye'ye sözümüz vardı; Doğalgazı ilçemize kavuşturacağız ve doğalgazı vatandaşlarımızla buluşturacağız demiştik. Geçtiğimiz günlerde Milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, İl Başkanımızın, İlçe Başkanımızın, Meclis Üyelerimizin, Muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın katılımı ile ilk temelini atıp ilk kazmayı vurmuştuk. Bugün de İlçe Başkanımız ve Meclis Üyelerimiz ile birlikte devam eden çalışmaları yerinde gözlemledik ve arkadaşlardan bilgi aldık. Bugün de arkadaşlar basınç düşürme tesisini kurmuşlar ve çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 3-4 aylık sürede ilk etap çalışmalarını bitireceğiz ve yetkililerden almış olduğumuz bilgilere göre abonelik işlemlerini yapan kardeşlerimiz Doğalgazı 3,5 ay sonra kullanmış olacak. 6 Mahallemiz 2021 Yılı sonuna kadar doğalgaza kavuşmuş olacak. Doğalgaz Aksa Genel Müdürü Muhammed bey ile geçen hafta içerisinde bir toplantı gerçekleştirmiştik. Kendilerinin bizlere çok güzel haberleri olmuştu. Bu haberi bir sürpriz olarak saklayalım. 2021'in ilk aylarında inşallah bu sürprizimizi Eyyübiye'li kardeşlerimiz ile paylaşalım. 'dedi.
AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ise şunları söyledi;' Sağ olsun Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet kardeşimin girişimleri ile Eyyübiye doğalgaza kavuşuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yönetici arkadaşlarımız ile birlikte bu proje hayata geçti. Eyyübiye hızlı bir şekilde doğalgaza kavuşacak. Ne söylesek ne yapsak Eyyübiye halkına azdır.'