Abdurahman Deniz UĞURLU / İHH İnsani Yardım Vakfı'nın "Yetim Dayanışma Günleri" devam ediyor.
Eyyübiye Yenice Mahallesi'nde bulunan Yenice Spor Kompleksi Futbol sahasında düzenlenen etkinlikte yetim çocuklar, oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Programda yetim çocuklarına ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Programda Urfalı ve muhacirlerden oluşan 400 yetim çocuğa bisiklet hediye edildi.
Programda kısa bir konuşma yapan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, İHH'nın yetim çocuklara yönelik çalışmalarını takdir ettiklerini ifade etti. Akgül, yetim çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu sevincini yaşadıklarını vurguladı.
Programda kısa bir konuşma yapan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila ise; Şanlıurfa da her ay 3 bin 800 yetime sponsorluk yapıyoruz, her bir yetime ayda 250 lira destek sağlıyoruz. Yani bir yetim sponsorluk bedelimiz aylık 250 TL'dir. İmkanı olan her ailenin bir yetime sponsor olmasını tavsiye ederiz. Çok hayırlı ve mübarek bir ameldir. İHH olarak tüm Türkiye'de ve dünya genelinde Yetim Dayanışma Günleri adıyla çeşitli yetim sevindirme programları icra ediyoruz. Bu programların en fazlasını da ilimiz Şanlıurfa'da gerçekleştiriyoruz. Yılda 50 ile 60 arasında yetim sevindirme programları düzenleyip on binlerce yetimimizi sevindiriyoruz. Bugün de o günlerden biri. Bugün hayırseverlerimizin destekleri ile yetimlerimize 400 bisiklet dağıttık. 400 yetim ailemize her birine bir bisiklet gidecek şekilde bir dağıtım yaptık ve de çocuklarımızı çeşitli etkinliklerle eğlendirdik. Bu kutsal emanet dediğimiz bu çocuklarımız kendilerini yalnız hissetmesinler diye özellikle ilgilenmeye çalışıyoruz. Anneleri de çocuklarını sevindiriyoruz diye çok seviniyorlar. Urfalı ve Muhacir yetimlere beraber bir arada program yaparak kardeşliğimizi de pekiştirmiş olduk. Çocukların mutluluğu, günlerdir hazırlık yaparak yaşadığımız tüm yorgunluklarımızı aldı. Elhamdülillah. 'Yetim Gülerse Dünya Güler' diyoruz ve yetimleri güldürmeye devam edeceğiz inşaallah. Bağışçılarımıza, gönüllülerimize ve emeği geçen he kese teşekkür ediyoruz." dedi.
Düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yasin Akgül, İl Müftüsü Ramazan Tolan, İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç ve Uyum Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Karatüme, Yetim anneleri, gönüllüler ve bağışçılar katıldı