İLKHA/ Türkiye ve dünyada yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunarak umut ışığını canlı tutmaya çalışan Umut Kervanı Mardin temsilciği bir çalışmaya daha imza attı.
Mardin'den 200 gıda kolisiyle Rasulayn'a giden Mardin Umut Kervanı, orada 200 aileye umut oldu.
Mardin'de basın açıklaması yapıldıktan sonra yola çıkan 200 gıda kolisi yüklü araç önce Ceylanpınar'a geçti.
Oradan başka bir araca yüklendikten sonra Rasulayn'a geçen araç, daha sonraysa dağıtımın yapıldığı bölgeye giderek 200 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı.
Mardin'de ki basın açıklamasını yapan Eğitimci Mücahit Önen, Ramazan ayına yaklaşılan bu günlerde iyilik ve bereketin artması için imkanı olan hayırseverlerin yetim ve muhtaç kardeşlerine infak ve sadakalarını ulaştırma gayretinde olmalarını belirtti. Önen basın açıklamasında ayrıca şunları söyledi:
Allah'a hamd olsun ki Mardin Umut Kervanı olarak insani yardım faaliyetlerine her geçen gün bir yenisini ekliyoruz. Bu mübarek üç aylarda yetim ve muhtaçların derdiyle dertlendiğimiz için Allah'a ne kadar hamd etsek, şükretsek az olur.
Malumunuz zorlu kış şartlarından Suriye'nin farklı bölgelerinde kardeşlerimiz adeta yaşam mücadelesi veriyorlar. Umut Kervanı olarak hem soğukla hem de açlıkla mücadele etmek, onların dertlerine derman olmak için bir süredir yoğun faaliyet içindeyiz. Bu çerçevede Mardin Umut Kervanı olarak hayırseverlerimizin bağışlarını bir kömür tırı olarak Rasulayn bölgesindeki yetim ve muhtaç kardeşlerimize kendi elimizle ulaştırdık. İdlib'teki çadır kentlerdeki kardeşlerimize de Umut Kervanı tarafından giyim, gıda, battaniye ve un ulaştırıldı. Bugün de yine hayırsever kardeşlerimizin emanetleri olan bağışlar yüzlerce aileye umut olması temennisiyle gıda paketi olarak Rasulayn bölgesinde dağıtılacak. Rabbim hayırseverlerimiz için, insani yardım sahasında koşturan üye ve gönüllülerimiz için kabul buyursun.
On bir ayın sultanı Ramazan'a doğru gittiğimiz bu iyilik, bereket, rahmet mevsiminde yardım etmeye imkanı olan hayırseverler ile yetim ve muhtaç kardeşlerimiz arasında köprü olmaya devam edebilmemiz için gelin bu üç ayları iyilik, infak ve sadakalarımızı artırmak için fırsata çevirelim.
Unutmayınız ki Umutla Yolunuzu Gözleyenler Var. Allah'a emanetsiniz.
Rasulayn sınır kapısında açıklamalarda bulunan Mardin Umut Kervanı temsilcisi Fatih Akman ise şu ifadeleri kullandı:
'Kıymetli kardeşlerimiz, Mardin Umut Kervanı insani yardım faaliyetleri çerçevesinde ki bir çalışmayı daha icra ediyoruz. Allah'a hamd olsun ki insani yardım anlamında bir sahanın içerisindeyiz. Bugün yine hayırsever abi, abla ve kardeşlerimizin bizlere emanet ettiği bağışlarını gıda kolisi şeklinde Suriye'nin Rasulayn bölgesinde ki yetim ve muhtaçlara dağıtılması için Ceylanpınar'a gelmiş bulunmaktayız. Allah'ın izniyle bu gıda kolisi yardımlarının bugün burada dağıtılmasını sağlayacağız. Rabbim katkı sunan hayırseverlerden razı olsun.'