Dünya turizm otoritelerini ve tatil - seyahat paydaşlarını 25. kez ağırlayan EMITT fuarına çıkarma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kurduğu stantlarla kentin kültür, turizm ve gastronomi değerlerini tanıttı.

ZİYARETÇİLER STANDLARDAN AYRILAMADI
Tarihin Sıfır Noktası Göbeklitepe, Dünyanın En Büyük Doğal Açık Hava Akvaryumu Balıklıgöl, Urfa Kalesi, Konik kubbeli Evleri ile Harran, Karagül Diyarı Halfeti ve daha birçok tarihi ve turistik mekanıyla EMITT Fuarı'nda yerini alan Şanlıurfa, kurduğu stantlarda büyük ilgi gördü.

KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON DİKKAT ÇEKTİ
EMITT Fuarının, şehirlerin kültür ve turizminin tanıtılması noktasında önemli bir yere sahip olduğu bilinciyle fuara katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği ve Şanlıurfa'da turizm sektörüne hizmet eden paydaş kurumlar, birbirlerini tamamlayan koordinasyonlarıyla dikkat çekti.

ZİYARETÇİLERE MIRRA İKRAM EDİLDİ
Fuarın ilk gününden itibaren ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne olan Şanlıurfa stantlarında, yöreye özgü mırra kahvesi ikram edilirken Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik alanlarının tanıtıldığı broşürler dağıtıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Şanlıurfa standını ziyaret etti. Türk Mutfağının önemli Şeflerinden Ömür Akkor da Şanlıurfa standına gelerek Şanlıurfa'ya özgü mırra kahvesini içti. Şanlıurfa'nın turizm alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Akkor 'Şanlıurfa önümüzdeki 15 - 20 yılın en önemli turizm merkezi olacak' dedi.
25. EMITT Fuarı Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.