Seyfullah POLAT / Türkiye genelinde 17 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında sürdürülecek olan kampanya, uyuşturucu sorununun sebepleri ve kalıcı çözüm önerileri sunarken, çeşitli STK ve kamu kurumlarını ziyaretleriyle farkındalık oluşturma çalışmaları devam ediyor.
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği (ŞGB) Başkanı Veysel Polat'a ziyarette bulunarak kampanyayla ilgili bilgi veren Köklü Değişim Gençlik Kolları'ndan Yusuf Sezer ve Mithat Küçük; ülke genelinde yaklaşık 3 buçuk milyon insanın uyuşturucu kullandığını hatırlattı.
Tek başına bu verinin bile tablonun vahametini gözler önüne serdiğini vurgulayan Sezer ve Küçük, 'Uyuşturucu bağımlılığı ülkemizde ve tüm dünyada kan dondurucu şekilde hızla yayılıyor. Milyonlarca insan uyuşturucu kullanıyor, dünya genelinde her yıl yüzbinlerce insan bu illet nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu durum karşısında gözü yaşlı anneler ve babalar çaresiz, gençler ise bağımlı. Ülkemizde uyuşturucuyla mücadele anlamında açılan merkezlerin toplam yatak kapasitesi 1082. Veriler ve rakamlar incelendiğinde sorunun çözümü noktasında çok geride kaldığımızı görüyoruz. Ceza sistemimiz caydırıcı değil. Toplumumuz yeterli duyarlılık bilinci ve hassasiyete sahip değil. İnanç sistemimiz özellikle gençlerimiz arasında oldukça zayıfladı. Tüm bu sebepler ve uyuşturucunun okul önlerine kadar inmesi, bağımlı sayısını hızla artırıyor. Köklü Değişim Gençlik Kolları olarak toplumumuzun bu kanayan yarası için bir farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda Şanlıurfa'da yayın yapan basın yayın organlarını kampanyamızdan haberdar ediyoruz' diyerek kampanyanın içeriklerini aktardılar.

POLAT: UYUŞTURUCU SORUNU, TERÖR ÖRGÜTLERİNİN FAALİYETLERİYLE ÜLKEMİZE YAYILDI
1980-90'lı yıllarda uyuşturucunun Türkiye gündeminde oldukça sınırlı bir alan işgal ettiğine dikkat çeken ŞGB Başkanı Veysel Polat, 'Bu yıllardan itibaren ülkemizde palazlanan terör örgütlerinin en büyük finans kaynağı uyuşturucu oldu. Dünya genelinde çok büyük rakamlarla ticareti yapılan bu zehir ticaretini, küresel istihbarat örgütleri kontrol ediyor. Bu anlamda meseleyi tüm yönleriyle ele almak gerekir. Bugün terörle etkin mücadele kapsamında aynı zamanda bu örgütlerin finans kaynakları da kurutuluyor. Güvenlik güçlerimizin gerçekleştirdikleri operasyonlarda uyuşturucu tarlaları ve imalathaneler gün yüzüne çıkarılıyor. Tüm bunların yanında sizlerin de değindiği gibi kanuni düzenlemelerle daha caydırıcı tedbirlerin alınması gerekiyor. Bizler de; sorumlu yayın ilkesine bağlı basın mensupları olarak, ülkemizin gençliğini sömüren, yuvaları yıkan, aileleri parçalayan bu illetle mücadelenin kamuoyuna anlatılması noktasında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme gayretindeyiz. Genç kardeşlerimizin bu önemli ve anlamlı çalışmalarını tebrik ediyoruz' diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.