Haber Merkezi /Eyyübiye ve Şanlıurfa genelinde yaptığı sosyal yardımlarla adından söz ettiren Eyyübiye Belediyesi, yardıma muhtaç vatandaşların umudu olmayı sürdürüyor. Eyyübiye Belediyesi bünyesindeki gerek Sosyal Yardım Müdürlüğü gerekse Umut Masası vasıtasıyla yardıma muhtaç ailelerin umudu olan Eyyübiye Belediyesi, vatandaşların da takdirini kazanıyor. Yardım çalışmalarına öncülük eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, yine yardım yapmak üzere ziyaret ettiği bir evde gördüğü manzara karşısında hemen harekete geçti. Hayati Harrani Mah. 3889. Sokakta yaşayan 5 kişilik bir ailenin yardımına koşan Ayşe Ekinci, ailenin işitme engelli ve davranış bozukluğu çeken erkek çocuğunun geceleri çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı kafeste tutulduğunu öğrenince hemen harekete geçti. Çocuğun durumuyla ilgili aileden bilgi alan Ayşe Ekinci ve Sosyal Yardım Müdürlüğü ekipleri, aileye rehberlik edip çocuğun engelli durumuna göre, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü Uygulama Merkezi ya da Milli Eğitim Müdürlüğü Uygulama Merkezine götürülmesine karar verildi.
Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Uysal, Ak Parti Eyyübiye Kadın Kolları Başkanı Tuba Pişkin ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleriyle aileye ziyarette bulunup, çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı kafeste tutulan çocuğa yardım elini uzatan ve çocuğun eğitimine katkı sunup, çocuklara ve aileye yardım malzemelerini veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, ilçe sınırları içerisinde yardıma muhtaç vatandaşlara ulaşmayı sürdüreceklerini belirtti.
Ayşe Ekinci, " Başkanımız Mehmet Ekinci'nin yardıma muhtaç vatandaşlara ulaşma noktasındaki duyarlılığı bizleri de bu konuda teşvik ediyor. Başkanımızın talimatıyla ilçe sınırları içerisindeki yardıma muhtaç insanlarımıza ulaşmaya devam edeceğiz.
Yine bu yardımlar kapsamında ziyaret ettiğimiz bir evde, ailenin erkek çocuğunun çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı kafeste tutulduğunu görünce ekiplerimiz harekete geçti. Çocuğun işitme engelli ve davranış bozukluğunun iyi bir eğitimle çözüleceği bilgisini alıp aileye durumu aktardık. Aile de onay verince ekiplerimiz rehberlik hizmeti sunup inşallah çocuğumuzun eğitimine katkı sunmuş olacağız." dedi.