Tuğba Polat

LGMD Kas Hastalığı ile Mücadele Derneği temsilcileri , AK Parti Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu sözcüsü Prof. Dr. Arife Polat Düzgün'ü ziyaret ederek hastalıklarının tedavisi konusunda destek istedi. Prof. Dr. Arife Polat Düzgün kas hastalarının yanında olduğunu belirterek ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

Türkiye'de Nadir hastalıklar grubunda olan Limb-Girdle Müskuler Distrofi (LGMD)' ( Uzuv-Kavşak Kas Distrofisi ) ile mücadele eden hastaların bir araya gelerek kurduğu LGMD Kas Hastalığı ile Mücadele Derneği temsilcileri Dilek Cömert ve Sadık Demirtaş 27. Dönem Ak Parti Ankara Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu sözcüsü Sayın Prof. Dr. Arife Polat Düzgün'ü makamında ziyaret ederek hastalık hakkında bilgi verip LGMD Kas hastalarının yaşadıkları sorunları aktardı.

Ziyaret toplantısında LGMD Kas hastalarının ve diğer türdeki kas hastaları ile Nadir Hastalıklar grubundaki hastaların sorunlarına da dikkat çeken Dernek Temsilcileri Dilek Cömert ve Sadık Demirtaş teşhis ve tedavi konusunda hastaların poliklinik, Uzman Hekim, sağlık Kurulu Raporu ve sosyal hayatta karşılaştıkları sorunları aktararak bu sorunların çözümü ve başta LGMD Kas hastalığı olmak üzere nadir hastalıklar alanında yürütülen gen tedavisi çalışmalarının bir an önce Türkiye'de başlatılmasını istediler. Türkiye'de Kas Hastalıkları Merkezlerinin kurulması ve sayısının arttırılarak yan dal poliklinikleri ile tam teşekkülü merkezler haline getirilmesini de isteyen LGMD Kas Hastalığı ile Mücadele Dernek temsilcileri bu merkezlerin önemine vurgu yaptı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Arife Polat Düzgün ise LGMD Kas Hastalarının bir dernek çatısı altında bir araya gelmelerinin hastalığın tanıtılması ve çözüm önerile noktasında önemine dikkat çekerek; Bizler vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek adına buradayız. Engelli vatandaşlarımız bizim en hassas olduğumuz ve duyarlılık gösterdiğimiz kardeşlerimiz. Bizlere aktardığınız sorunları ve çözüm önerilerini Sağlık Bakanımıza ve ilgili makamlara ileterek elimizden gelen tüm desteği vereceğiz' dedi.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda engelli vatandaşların karşılaştığı bir çok sorunu LGMD Kas Hastalığı ile Mücadele Derneği temsilcilerinden de dinleyen AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Arife Polat Düzgün sorunların çözümü için bundan sonra da Dernek temsilcileri ile temas halinde olacağının altını çizdi.