Devteyşti ve Süleymaniye Mahallelerinin kesiştiği alanda yapılan Millet Bahçesi Projesinde incelemelerde bulunan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, çalışmalarla ilgili teknik ekipten bilgi aldı.
İçerisinde mesire alanı, macera parkı, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, bisiklet yolu ve dinlenme alanlarının yer alacağı 118 dönümlük alanı dolaşan Canpolat, oluşturulacak yeşil alanın önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini vurguladı.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ PROJE YAZ AYLARINDA HAZIR
Devasa bir alan üzerine kurulu Millet Bahçesindeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 'Haliliye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hareket ettiğimiz, TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirilen 118 dönümlük Millet Bahçemizi inceliyoruz. Çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Gerçekten bu bölge için de yeşil alan bir elzemdi, ihtiyaçtı. 118 dönümlük devasa bir büyüklükte ve içinde kütüphanesi, camisi, mescidi, kafeteryaları, çocuk oyun grupları ve diğer sosyal alanlarıyla birlikte bölgenin ihtiyacını karşılamış olacak. Nasıl ki Haliliyemizin Doğu bölgesinde Büyükşehir Belediyemize ait GAP Vadisi'nin etapları, Cumhuriyet Sosyal Tesisleri varsa, Batı bölgesindeki Süleymaniye'deki, Ahmet Yesevi'deki, Devteyşti'ndeki kardeşlerimiz de buradaki Millet Bahçesinden faydalansınlar istedik. Şu anda yaklaşık 120 dönümlük Millet Bahçesinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ümit ediyorum ki, yaza doğru buranın açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Haliliyemiz, Haliliye halkımız her şeyin en iyisine layık. Bizler de gece gündüz demeden, Ramazan da dahil olmak üzere ekip arkadaşlarımız sahada çalışıyorlar' diyerek sözlerini tamamladı.