Faruk DEVECİ/ Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Cevheri,. 4 Kasım 2022 günü Edessa TV'de yaptığı açıklamalar hakkında sosyal medyada gerçeği yansıtmayan iddiaların dile getirildiğinden yakındı.
Programda partisinin başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifi konusunda HDP'yi ziyaretinin sorulduğunu aktaran Cevheri, HDP'nin TBMM'de grubu bulunan bir parti ve ziyaretin gayet doğal olduğunu belirttiğini aktardı. Partisinin politikalarını canı gönülden desteklediğini anlatan Cevheri, " Türkiye'nin kaderini değiştirecek anayasa değişikliğini yapmak bizim için onur olacaktır." diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu ziyaret konusunda AK Parti'nin tavrını desteklediğini dile getiren Cevheri, şunları kaydetti:
"Devletin ve milletin bütünlüğünü savunan; "tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet"i kırmızı çizgi olarak benimsemiş bir ailenin mensubuyum.
Ülkemizin bölünmez bütünlüğü bizim için esastır. Vatanımızın bir çakıl taşının verilmesine müsaade edemeyiz. Bu çizgide olan bir insan olarak, bölücü yapıya destek veren birtakım insanlar tarafından, sanki şehitler ile dağdaki teröristleri aynı kefeye koymuş gibi bir basiretsizliğe girmek bizim için züldür.
Özellikle duam, 'Bu vatan, bu topraklar ve bu ülke için şehit olmaktır.' Kabe'de tavaf ederken de 'Ya Rabbi, bize bu vatan için şehadeti nasip et.' diye dua etmişimdir. Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum."
Cevheri, Bahçeli'nin HDP'nin kapatılmasına yönelik söylemini anımsatarak, görüşünü sorması üzerine, "HDP'nin meşrulaşmaması, bölücü örgütle arasına mesafe koymamasından kaynaklanıyor. Bağımsız mahkemeler gerektiğinde siyasi partiler hakkında da karar alabilir" dedi.