Haber Merkezi / Osmanbey Yerleşkesi El-Battani Kütüphanesinde gerçekleşen programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir, Genel Sekreter Zübeyir Zorlu, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Abdulhalim Dündar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kitap okumayı özendirmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında bir yıl içinde Harran Üniversitesi'nde en çok kitap okuyan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akgündüz ile Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Serdar Çiftçi, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından ödüllendirildi.
Programın devamında Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Dr. Necla Tosmur küratörlüğünde öğrencilerin resim sergisine geçildi.
Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü Özgün Baskı Resim Ana Sanat Dalı Öğr. Gör. Dr. Necla Tosmur ve Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencilerince Kütüphaneler Haftasına dikkat çekmek, okumanın ve öğrenmenin önemine görsel eserler ile destek verme adına 28 eserden oluşan Özgün Baskı Resim sergisi açıldı.
Birbirinden farklı eserlerin yer aldığı sergiyi gezen Rektör Çelik ile beraberindeki protokol üyeleri yapılan çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgiler alarak sergide emeği geçen hoca ve öğrencilere teşekkür belgesi verdiler.
58. Kütüphane haftası kapsamındaki diğer etkinlikte ise Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Teker ve Resim-İş Bölümü öğrencileri tarafından yürütülen topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında iki öğrenci kulübü ile birlikte Havşanlı İlkokuluna kütüphane temalı eğitici ve öğretici görseller çizildi. Salı günü yapılacak etkinlikte ise Harran Üniversitesi öğrencileri tarafından Havşanlı İlkokuluna kitap bağışı gerçekleşecek.
Etkinler çerçevesinde 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan 'Okursak Dünya Güzelleşir' sloganıyla El-Battani Kütüphanesi Bahçesinde çarşamba günü kitap okuma etkinliği yapılacak. Perşembe günü ise Kütüphane toplantı salonunda, Nuray Açar tarafından 'Kapağı Kaldırmak' adlı bir söyleşi düzenlenecek.
Etkinliklerin son gününde ise Kütüphane toplantı salonunda, Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Abidin Özpek, Zekeriya Arda Kılıç, Muhammed Emir Canses ve Ali Mumcu tarafından Acem Aşiran Makamında eserlerin seslendirildiği kapanış konseri ile etkinlikler son bulacak.