Haber Merkezi / Kırsaldaki çocukların daha uygun fiziki koşullara sahip okullarda eğitim görmesini sağlamak amacıyla başlatılan 'Bir Fırça, Bir Çatı' adlı kampanya kapsamında, Haliliye ilçesindeki Yenisu İlkokulunda oyun ve beceri atölyesi örnek olarak oluşturuldu.
Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İL Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ile Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu'nun katıldığı programla açılışı yapılan oyun ve beceri atölyesi, çocukların büyük beğenisini kazandı.
Açılışta bir konuşma yapan Haliliye Kaymakamı Metin Esen, 'Başkanlığını Sayın Valimizin yaptığı ŞURKAV tarafından uygulamaya konulan Bir Çatı Bir Fırça Kampanyası, çok güzel düşünülmüş bir proje. Oyun ve beceri atölyesinin içerisinde masaları, oturma düzenleri, kitaplığı, oyuncaklarına kadar her şeyin dört dörtlük olduğu bir projeyi bugün hayata geçirdik. Öğrencilerimizin ne kadar mutlu olduklarını gördük, çocukların o mutluluğunu görünce sağ olsun Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Canpolat da 10 tane okulun oyun ve beceri atölyesini yapmak için destek vereceklerini söyledi. Kendilerini tebrik ediyor, tüm kuruluşlarımızı, hayırseverlerimizi sosyal sorumluluk anlayışıyla bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum.' diye konuştu.
2022-2023 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek proje ile toplam 100 okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve bu okullara oyun ve beceri atölyesi kurulması hedefleniyor. Her bir okul için oyun ve beceri atölyesi kurulum maliyeti 17 bin TL olan projeye destek olan bağışçıların ismi, yapımını sağladıkları atölyeye verilecek.