'Huzur ve güvenin kalbi Haliliye' sloganıyla halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını sürdüren Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin işlek noktalarından biri olan Bahçelievler'deki Güzellik Merkezleri ve Kuaförleri denetledi.

RUHSATI OLMAYAN İŞLETMELER RUHSAT BİRİMİNE YÖNLENDİRİLDİ
Güzellik merkezleri ve kuaförlere yönelik iş yeri açma ve çalışma ruhsatı kontrollerini yapan ekipler, ruhsatı bulunmayan işletme sahiplerini Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ruhsat birimine yönlendirdi.

MASKE VE HİJYEN UYARILARI YAPILDI
Denetimlerin yanında kullanılan ürünlerin son kullanma tarihlerini de inceleyen ekipler, maske ve hijyen denetimlerini sağladı. Güzellik merkezlerinde her müşteri sonrası merkezin havalandırılması gerektiğini belirten ekipler, kuaförlerde ise tek kullanımlık ürünler kullanılması noktasında hassas olunması gerektiğini ifade etti.

3 İŞYERİ MÜHÜRLENDİ
Kuralları ihlal ettiği tespit edilen işyerleri hakkında idari işlem uygulanırken, güzellik merkezlerinde kullanılması yasak olan cihazlara el konuldu. Zabıta ekipleri tarafından 3 işyeri mühürlenerek faaliyetten men edildi.
Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada 444 22 63 numaralı Haliliye Belediyesi İletişim Merkezine gelen talepler doğrultusunda denetimlerin aralıksız devam edeceği ifade edildi.