Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yaklaşan Ramazan öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Ramazan ayı içerisinde gürültü kirliliğinin önüne geçmek ve ulaşımda olası sorunları ortadan kaldırmak için halk otobüslerinde denetimler yapan, ardından şehir merkezinde gelişi güzel bırakılan flama ve dubaları toplatan zabıta, bu kez gıda denetimi üzerine yoğunlaştı.
Kent merkezindeki fırın işletmelerini mercek altına alan Büyükşehir zabıta ekipleri, sağlık ve hijyen konusunda denetimler yaptı. İşletmelerde gramaj tartımı yapan, baca temizliğini kontrol eden zabıta ekipleri, işletmelere kurallara uyulması yönünde uyarılarda bulundu.
Sağlık ve hijyen koşullarına uymayan işletmelere yönelik işlem de başlatan zabıta ekipleri, kontrollerini Ramazan ayı içerisinde de sürdürecek.

HALİLİYE
Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise , yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle ilçe genelindeki pide fırınlarına yönelik devam ettirdiği kapsamlı denetimini yoğunlaştırdı.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak ve vatandaşların daha hijyenik ortamlardan ekmek ihtiyacını karşılamalarını sağlamak amacıyla ilçe genelindeki denetimlerini yoğun şekilde sürdürüyor. Yaklaşan Ramazan Ayı ve vatandaşların vakit geçirmek için evlerinin balkonlarını veya parkları kullanmasıyla birlikte Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüm fırınlarda kapsamlı denetim yaptı. Fırınlarda hijyen, gramaj ve ruhsat denetimi yapan zabıta ekipleri, 'is' oluşumuna neden olan odun ve sulu filtrelerin de kontrollerini sağladı. Kurallara uymayan ve eksiklikleri bulunan işyerleri hakkında da ekipler tarafından cezai ve tutanak işlemi uygulandı.
Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; denetimlerin Ramazan Ayı boyunca da devam edeceği, vatandaşların evlerinde rahat oturmaları ve is den doğacak mağduriyetlerin yaşanmaması için kontrollerin yoğun şekilde sürdürdüğü bildirildi.