Tuğba Polat

Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm Rehberliği Bölümü tarafından '21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü' dolayısıyla 'Rehberler Günü Söyleşisi ve Bölüm Akademik Kurulu' etkinliği gerçekleştirildi.

Osmanbey Kampüsünde düzenlenen etkinliğe, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seyit Ahmet Solmaz, öğretim üyesi ve profesyonel turist rehberi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ülkü, Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı ve aynı zamanda Turizm Rehberliği Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Merve Ofluoğlu ve Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri katıldı.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminin ilk akademik kurul toplantısında konuşan Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Dr. Seyit Ahmet Solmaz, Turizm Rehberliği Bölümü olarak Yüksekokulun lokomotif bölümü olduklarını, bu anlamda gerek Şanlıurfa turizminin gelişiminde gerekse akademik anlamda kendilerinden beklentinin yüksek olduğunu ifade etti. Turist rehberlerinin, birer kültür elçisi olarak ülke tanıtımında büyük bir rolünün olduğunu ve turist memnuniyetini ve sadakatini önemli ölçüde etkilediğini vurguladı.

Söyleşi kısmında ise bölüm öğretim üyesi Dr. Abdullah Ülkü, turist rehberliği mesleğinin güzel ve zor yanlarını aktarırken, turist rehberliği mesleğinin bireysel gelişimdeki öğretici rolüne değindi. ŞURO Başkanı Arş. Gör. Merve Ofluoğlu ise ŞURO'ya bağlı bölgelerde eğitim faaliyetine devam eden Turizm Rehberliği öğrencileri ile daha etkin işbirliği ve iletişim içinde olmak istediklerini, bu nedenle Genç ŞURO adı altında bir oluşum gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini bildirdi. Öğrencilerin soruları ile devam eden etkinlikte, eğitimin kalitesinin artırılması ve şehre yapılabilecek katkılar hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Etkinliğe katılan öğrenciler ise mesleki anlamda önemli kazanımlar elde ettikleri bu tür etkinlilerin kendilerine mesleki kazanımlar sağladığını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.