AA / Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisinin yanı sıra ilk İslam üniversitesi kalıntıları ve Emeviler döneminden kalma Ulu Cami ile öne çıkan Harran'da turizmin yaşanan terör olaylarından etkilendiğini belirten işletmeciler, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla umutlandı.
Ailesiyle turizmcilik yapan Nurten Kızıl, ilçenin son yıllarda çok sayıda turisti ağırladığını söyledi.
Son dönemdeki terör olaylarından turizmin de olumsuz etkilendiğini belirten Kızıl, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının piyasayı hareketlendireceğine inandıklarını ifade etti.
Harran'da hiçbir sıkıntının bulunmadığını anlatan Kızıl, "İnşallah bayram tatilinde vatandaşlarımız yine Harran'ı tercih eder, umudumuz bu yönde" diye konuştu.


"Kaybımızı telafi etmek istiyoruz"
Turizmci Mahmut Özyavuz da bu yılki umutlarının bayram tatili olduğunu dile getirdi.
Turist rehberi Mete Serin, uzun yıllardır bölgeye İngiliz ve İtalyan turistlerin geldiğini, son dönemde ise ziyaretçi sayısının yüzde 80 düştüğünü aktardı. Bayram tatilinin turizmci açısından fırsat olabileceğine işaret eden Serin, yerli turistin bayramda piyasayı hareketlendirebileceğini söyledi.


"Tatil ilaç gibi gelecek"
Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Kamil Türkmen de bayram tatilinin uzatılması kararının bölgedeki duruma olumlu yansıyacağına inandığını kaydetti.
Bu dönemde kentteki otellerin boş kaldığını anlatan Türkmen, "İnsanlarımızın bu tatilde farklı kültürleri, kardeşliği, barışı görebilmek için kentimize gelmesini arzu ediyorum. Bayram tatili sadece Şanlıurfa'ya değil ülke turizmine ilaç gibi gelecek" dedi.