AA / Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesindeki Çamlık Şehitlik Anıtı'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anıta çelenk konulmasının ardından iki öğrenci, gaziler için şiir okudu.
Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, yaptığı konuşmada, vatan topraklarının kolay kazanılmadığını belirterek, gazilerin bu toprakların kazanılması ve korunması için mücadele verdiğini söyledi.
Şehitlik ve gaziliğin din, vatan ve bayrak adına can vermeyi göze almanın adı olduğunu anlatan Aslan, 'Türk milleti savaşa ya şehit ya da gazi olmak için gider. Şanlı tarihimizde büyük başarıların kazanılmasında bu ruh yatmaktadır.' diye konuştu.
Programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Oktay Ağbuga, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ile çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı.
Siverek
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla tören düzenlendi.
Şehitlikte düzenlenen tören, anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
Protokol üyelerine şehitlik hakkında bilgi verilmesinin ardından şehit mezarları ve anıtlara karanfil bırakıldı.
Program müftülük görevlisinin yaptığı duanın ardından sona erdi.
Törene Kaymakam Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, 107. Topçu Alayı Komutanı Vekili Yarbay Serdar Analı, Başsavcı Recep Sevgili, İlçe Jandarma Komutanı Hayri Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gazi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Viranşehir
Viranşehir'de, 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.
Viranşehir Kaymakamlığı Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen törene, Kaymakam Ömer Dereci, 1.Hudut Taburu Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Yasin Kip, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Semiz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ögür Çelebi, Viranşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Seyyid Mücahit Seyit, Gaziler Derneği Başkanı Sinan Yaşar,adli, idari ve askeri erkan, sivil toplum kuruluşları mensupları, kamu kurum ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Kaymakamlık, Garnizon, Belediye ve Muharip Gaziler Derneğinin çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunun ardından okunan istiklal marşı ile başladı.
Protokol üyeleri,Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenin aradından Viranşehir Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.
Kutlama programı, yaklaşık 30 dakika süren ziyaretten sonra Polis evinde Viranşehir Belediyesi tarafından Gaziler onuruna verilen öğle yemeğiyle devam etti.
Yemekten önce günün anlam ve önemini anlatan Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Ülkenin bağımsızlığı ve geleceği uğruna üstün görev anlayışıyla kahramanca mücadele vererek, bu yolda hayatlarını feda eden aziz şehitlere ve Gazilere minnettar olduklarını belirtti.
Geşmişten bugüne dek Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çeken Kaymakam Dereci, Birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, 'Bizlere düşen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin emaneti olan kutsal vatan topraklarına ebediyen sahip çıkma ve yaşatma ülküsü uğrunda milli birlik ve kardeşliğimizi her zamankinden daha fazla perçinlemektir' Dedi.
Gazilerin 19 Eylül Gaziler gününü kutlayan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ise, Vatanın bölünmez bütünlüğü şiyarıyla canlarını fedan eden tüm aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum' ifadelerini kullandı.
Tüm gazilerin 19 Eylül Gaziler gününü kutlayarak, 'Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimizi birkez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz'