Tuğba Polat

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Göbeklitepe'nin P18 Sütunu Birleşmiş Milletler Yerleşkesinde sergilenmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Göbeklitepe Sütunu önünde çekilen fotoğrafını ' Ülkemize ve Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun' notuyla Twitter hesabından paylaştı.

'Tarihin Sıfır Noktası' olarak adlandırılan, Türkiye ve Şanlıurfa'nın insanlık ve arkeoloji dünyası için önemini bir kez daha kanıtlayan Göbeklitepe artık BM nezdinde üye ülkelerin temsilcileri tarafından da tanınır hale geliyor. Kültür ve turizm Bakanlığının girişimleri sonrasında Göbeklitepe'deki, P18 sütununun örneği New York'taki Birleşmiş Milletler binasının bahçesinde sergilenmeye başladı.

BM toplantısı için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Yerleşkesinde bulunan Göbeklitepe Sütunu önünde çekilen fotoğrafını Twitter hesabından 'Şanlıurfa'da yer alan ve 'Tarihin Sıfır Noktası' olarak adlandırılan Göbeklitepe'deki dikilitaşların bir sureti, New York'taki Birleşmiş Milletler binasının bahçesinde sergilenmeye başladı. Ülkemize ve Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun' notuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni alırken binlerce kişi de twiti paylaştı.