Seyfullah Polat

Engelliler Koordinasyon Merkezi için yer tahsisi gerçekleştiren Akçakale Belediyesi, Şanlıurfa İlçe Belediyeleri arasında ilki gerçekleştirmiş oldu.

Büyükşehir ve ilçelerinde yaşayan engelli vatandaşların sorunlarını çözmek ve sosyal hayata katılımlarının sağlamak amacı ile Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte her ilçede kurulması gereken Engelliler Koordinasyon Merkezlerine yönelik adım atan Akçakale Belediyesi Kültür ve Basın Proje Müdürlüğü Binasında bir katı Engelliler Koordinasyon Merkezi yapılması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine tahsis ederek İlçe Belediyeleri arasında bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız

Konu ile ilgili olarak dün kendisini ziyaret eden Engelli STK Temsilcilerine müjde veren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya; Biliyoruz ki engellilik gerek doğuştan olsun gerekse sonradan olsun hayatın bir gerçeği ve herkes bir engelli adayı. Akçakale İlçemizde bulunan 1.200 civarında engelli kardeşimiz var biz Akçakale Belediyesi olarak bu kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın yanındayız. Burada engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacı ile yer tahsisi gerçekleştirdiğimizi müjdelemek istiyorum. Engelli Koordinasyon Merkezimizin hizmete girmesi ile birlikte engelli kardeşlerimizin görüş ve önerileri ile elimizden gelen faaliyetleri hayata geçirme gayretinde olacağımızın bilinmesini istiyorum' Dedi.

Duyarlılığından dolayı Mehmet Yalçınkaya'ya teşekkür ederiz

Ziyaret toplantısında, Şanlıurfa ve İlçelerinde engelli vatandaşların sorunlarını dile getirmek, çözüm önerilerinde bulunmak ve engelli haklarını savunmak için faaliyet gösteren STK Temsilcileri de böylesi bir adımdan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek; Engelli haklarına yönelik kurulması gereken böyle bir merkezin tahsisi bizleri mutlu etmiştir. Bu merkezlerin kurulması için diğer ilçe Belediyelerimizi de ziyaret ettik. Ama ilk olarak bu adımı Akçakale Belediyesi attı. Bu adımdan dolayı Akçakale Belediye Başkanımız Mehmet Yalçınkaya'ya teşekkür ederiz. İnşallah Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin katkıları ve güzel projeler ile Akçakale Engelliler Koordinasyon Merkezi bir an önce faaliyete başlar ve güzel çalışmalara imza atar' diyerek diğer ilçe Belediyelerinin de Engelliler Koordinasyon Merkezlerini hayata geçirmesi dileğinde bulundular.