Enes POLAT / Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ve Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı M. Talat Akay'ın yanı sıra Dernek üyeleri İshak Polat, Abdülkadir Türkeri ve Ali Uçan 'dan oluşan heyet Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ı ziyaret ederek Hilvan Belediyesini çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Gazeteciler Birliğinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden ve Hilvan Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında ziyaretçilere bilgi veren Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa Belediyesi tarafından yürütülen prestij caddesi çalışmalarında değindi. Bayık hedeflerinin daha güzel ve modern bir Hilvan olduğunu belirterek; bu amaç uğuruna Hilvan Belediyesi olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden gayret sarf ediyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız hizmetlerle Hilvan büyük bir aşama kat etti. Ama inşallah yapacağımız çalışmalarla hizmet çıtası daha da yükselecektir. Dedi.
Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ise yaptığı açıklamada yapılan çalışmalarla Hilvan'nın çehresinin değiştiğini belirterek ; Aslan Ali Bayık'ın Başkanlığındaki Belediye Hilvan'da güzel çalışmalara imza atmış. İnşallah yapılacak çalışmalarla bu hizmet çıtası daha da yükseklere taşınacaktır. Bunun yanı sıra Hilvan'ın ekonomik yapısının değişmesi içinde gerekli adımlar atılmalıdır. Medya mensupları olarak Hlivan'ın gelişimi için her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Dedi.
GGF Başkanı M. Talat Akay ise yaptığı açıklamada Hilvan'ın güzel bir gelişim gösterdiğini belirterek ; Bu çalışmalardın dolayı Hilvan Belediye Başkanımız Aslan Ali Bayık'ı ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum. Hilvan gerek tarım gerekse hayvancılık anlamında Urfa'da önemli bir üretim merkezi olabilir. Hilvan'ın gelişimi için gazeteci olarak elimizden gelen desteği vermeye her zaman hazırız. Dedi

Günlük 300 - 350 vatandaşa iftar yemeği veriliyor
Daha sonra Hilvan Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve yaklaşık 300 -350 vatandaşın yararlandığı Belediye Çay Bahçesinde kurulan iftar sofrasına geçen Aslan Ali Bayık ve Gazeteciler Birliği Yönetimi burada vatandaşlara iftar yemeği dağıtarak onlarla beraber iftarlarını açtı. İftar sonrası gazeteciler ile birlikte vatandaşlar ile sohbet eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık Hilvan Belediyesi olarak yaptıkları sosyal çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yaklaşık iki saat süren ziyaret çeşitli konularda görüş alışverişinin ardından sona erdi.