Haber Merkezi / Selahaddin Eyyubi Camii Yapma ve Yaşatma Derneği, Yenişehir Mahallesinde cami ihtiyacını karşılamak amacıyla 2 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camii inşaatına başladı.
Dernek yönetiminin Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'tan destek talebi üzerine harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü, caminin radye temelinin dökümüne başladı.
Dernek Başkanı Nevzat Başaranoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 'Yenişehir mahallemizde vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabileceği bir camii için kolları sıvadık. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'tan caminin yapımı için destek talep etmiştik, bugün Fen İşlerine bağlı ekipler camii temeline beton döküm işlemi gerçekleştirdi. Hayırseverlerden de caminin yapımı için desteklerini bekliyoruz. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'
Fen işleri Müdürü Abdulkadir Canalır açıklamasında, 'Yenişehir mahallemizde yapılacak olan camii için Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'ın talimatı ile camii temeline 750 metre küp beton dökümü gerçekleştirdik. Belediyemiz imkanları doğrultusunda bu tür çalışmalara Başkanımızın öncülüğünde desteklemeye devam edeceğiz.' dedi.
Selahaddin Eyyubi Camii tamamlandığında, 800 metre kare alanı, 600 metre kare kapalı alanı, alt katta kız ve erkek öğrenci yurdu yer alacak.