Haber Merkezi / Hilvan Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesine istinaden ek protokol yapıldı. Belediye personellerinin mali imkanlarını iyileştirme adına Hilvan Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen imza törenine Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak, işçi ve işçi temsilcileri katıldı.
Düzenlenen imza töreni sonrası açıklamada bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık; "İlçemizin kalkınması için birlikte hizmet ettiğimiz işçi kardeşlerimizin mali imkânlarını iyileştirmek için yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesi ek protokolü ile günlük 17 TL olan yemek ücretini net 55 TL'ye çıkardık. İşçilerimizi memnun edici çalışmalar kapsamında yemek ücretlerinde yapmış olduğumuz iyileştirmeler ile işçilerimizin maaşlarına katkı sağlamış olacağız. İşçilerimizin 55 TL olan yemek parası 15 Ekim 2022 tarihinden itibaren maaşlarına yansıyacak. Sözleşmemiz tüm işçi kardeşlerime hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.
Hilvan Belediyesi ile toplu iş sözleşmesine istinaden ek protokol imzalayan Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "İşçi haklarını iyileştirmek için Hilvan Belediyesi ile ek protokol imzaladık. İşçilerimizin ekonomik şartlarını iyileştirmek adına yapmış olduğumuz sözleşmede işçilerimizin günlük 17 TL olan yemek ücreti net 55 TL'ye yükseltilmesi karara bağlandı. İşçi kardeşlerimize yapmış olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.