AA / Mehmet Doğan, Merkez Haliliye ilçesi Devteşti Mahallesi'nde 23 Kasım'da, ailesiyle sokakta yürürken başına "yorgun mermi" isabet etmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Cinayetin çözülmesi için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerinden özel bir ekip oluşturuldu.
Kanıt olarak ellerinde sadece bir mermi çekirdeği bulunan ekip, bölgedeki silah ruhsatı bulunan kişileri incelemeye aldı. Yaklaşık 3 bin ruhsat sahibini, tedirgin etmemek için "Evraklarınızda bir yanlışlık olmuş" diyerek emniyete davet etti. Bu kişilerle görüşen ekip, söz konusu silahları balistik incelemeye aldı.
İncelemelerde, Doğan'a isabet eden yorgun merminin, olaydan 3 gün önce ruhsat alan Ahmet D'ye ait olan silahtan belirlendi. Ahmet D. evinde gözaltına alındı.
İfadesinde, silahı kendisinin ateşlemediğini öne süren cinayet şüphelisi, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Merkez Haliliye ilçesi Devteşti Mahallesi'nde 23 Kasım 2014'te, sokakta yürüyen Mehmet Doğan bir anda yere yığılmış, ailesi tarafından Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırılan çocuğun başına nereden atıldığı henüz belirlenemeyen mermi isabet ettiği ortaya çıkmıştı. Çocuk, hastanede yaşamını yitirmişti.