İLKHA/ Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde öğrencilerin derse gidiş ve çıkış saatlerinde toplu taşıma araçları ile duraklarda yoğunluk yaşanıyor.
Toplu taşıma araçlarının sefer sayısının yetersiz olmasından dolayı öğrenciler ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Hafta içi okuluna gitmek isteyen öğrenciler, toplu taşıma araçlarındaki seferlerin az olması nedeniyle kalabalık otobüslerde yolculuk etmek zorunda kalıyor.
Kampüse özel bir hat getirilmesini talep eden üniversite öğrencileri, otobüslerin duraklarda durmadan üniversiteye hizmet vermesini istedi.
Toplu taşımadaki yoğunluktan dolayı sabah saatlerindeki derslere geç kaldıklarını belirten öğrenciler, derslere yetişmek için çok erken vakitlerde uyandıklarını söyledi.
Otobüslerin durmadan kampüse gelmesini ve ekspres hattının yapılmasını ifade eden öğrenciler, Abide Kavşağındaki yol çalışmasının da kendilerini olumsuz etkilediğini vurguladı.


"Sabah 8'deki derse girebilmek için saat 6'da otobüse biniyoruz"
Sabah 08.00'deki derse katılabilmek için saat 06.00'da otobüse bindiğini belirten Metin Kutlu, "Okula gidiş ve gelişlerde çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Otobüs yolculuğu uzun sürüyor. Otobüs her durakta duruyor. Bu konuda dilekçe yazmayı da düşünüyoruz. Otobüs ekspresi yapılmasını istiyoruz. Abide Kavşağından direk kampüse gelen otobüs istiyoruz. Otobüsler hiçbir yerde durmadan direk kampüse gelirse sorun çözülür. Ders çıkışında da yoğunluk var diye ekspres olmalı. Ekspres olunca yol 15 dakika sürecek. Toplu taşımadaki yoğunluktan dolayı sabahki derslere geç kalıyoruz. Sabah 8'deki derse girebilmek için saat 6'da otobüse biniyoruz. Yol bir saat sürüyor. Yoğunluk olmasaydı saat 8'deki derse yetişmek için saat 7'de uyanırdık. Yarım saatlik yolu bir buçuk saatte gidiyoruz. Abide Kavşağındaki çalışmadan dolayı okula gidiş ve dönüşlerde sorun yaşıyoruz. Her 5 dakikada bir durak var. Her durakta 2 dakika bekliyor. 10-15 durak var diye 20 dakika sürüyor." dedi.

"Öğrenciler otobüste yer bulamıyor"
Belediyenin yaptığı toplu taşıma çalışmalarını yetersiz bulan Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Turgut Özlü, "Belediyelerin toplu taşımada çalışmalarının olduğunu biliyorum ama yetersiz kalıyor. Yetkililerden ellerinden geleni yapmasını bekliyoruz. Öğrenciler mağdur oluyor. Otobüsü bekleme süreleri çok uzundur. Araç sorunu var. Toplu taşıma araçları geldiğinde büyük bir yoğunluk oluyor. Öğrenciler otobüste yer bulamıyor, derslere geç kalıyor. Yaşanan bu sorun öğrencilere fiziksel ve psikolojik bir yorgunluk oluşturuyor. Direk toplama merkezinden üniversiteye giden hattın olması öğrenciler için iyi olacak. Yoğunluktan dolayı derslere geç kalabiliyoruz. Ne kadar erken de uyansak derslere geç kalabiliyoruz. Abide Kavşağındaki yol çalışması okula gidiş ve gelişlerimizi etkiliyor. Çalışmanın olması birçok otobüsün güzergâhını değiştirdi." diye konuştu.


"Adeta otobüs savaşına giriyoruz"
Özellikle okula gidiş ve çıkışlarında büyük bir yoğunluğun olduğuna vurgu yapan Mercan Yıldız, "Özellikle sınav haftaları ve okul çıkışında baya bir yoğunluk oluşuyor. Otobüsler geç geliyor. Evimize geç kalıyoruz. Öğrenciler bu durumdan dolayı sıkıntı yaşıyor. Yoğunluk olduğunda otobüsler de yoğun oluyor. Öğrenciler otobüste birbirlerine çarpıyor, düşenler bile oluyor. Bu durum insanlık dışıdır. Daha fazla otobüs olmalı. Otobüslerin sık sık gelmesi gerekir. Otobüsler gelip burada 15 dakika bekliyor. Otobüslerin beklememesi gerekiyor. Otobüsler geç kalkıyor. Çoğu insan ayakta yolculuk yapıyor. Yemekhane personeli olarak çalışıyoruz. Zaten sabahtan akşama kadar yoruluyoruz. Adeta otobüs savaşına giriyoruz. Abide Kavşağındaki çalışma da gidiş ve gelişlerimizi baya etkiliyor." diye konuştu.
Otobüslerin sık sık gelmesini talep eden İngilizce Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Abdullah Özer, "Otobüslerde yoğunluk oluyor. Okula gelirken sıkıntı yaşıyoruz. Okula geç kaldığımız günler oluyor. Otobüslerin sık sık gelmesini istiyoruz. Otobüs sorununun çözülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.