Ayser POLAT/ İlke Haber Ajansı İl Temsilcisi Abdurrahman Uğurlu ve Radyo Urfa Genel Yayın Yönetmeni Osman Gülebak tarafından karşılanan Polat, 'Ülkemizin, yoğun dezenformasyon faaliyetleriyle yıpratıldığı bu dönemde, temiz ve sorumlu yayıncılığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz' diye konuştu.
Özellikle sosyal medyanın kullanımıyla birlikte, yalan ve iftira niteliğindeki kirli bilginin hızlı bir şekilde yayıldığını ve kitleleri yönlendirdiğini vurgulayan ŞGB Başkanı Veysel Polat, 'Günümüzde insanların çoğu gündemi sosyal medya platformlarından takip ediyor. Bu mecralar dibi görünmeyen kuyulara benziyor. Herhangi bir kontrol mekanizmasına sahip değiller. Günümüzde birçok ülke saldırı doktrini olarak Savunma Bakanlıklarında dezenformasyon yani kirli bilgi yayma ofislerini büyük bütçeler ayırarak aktif bir şekilde kullanıyor. Bu tür faaliyetlere karşı kurumlarımızın alacağı önlemlerin yanında, toplumda da bilinç oluşması gerekiyor. Kısa bir dönem okullarımızda Medya Okuryazarlığı gibi seçmeli bir ders müfredata eklenmişti. Sonra kaldırıldı diye hatırlıyorum. Gençlerimizin doğru haber ile kirli bilgi arasındaki ayrımı yapması açısından bu çok önemli bir dersti. Bu ziyarette verimli bir sohbet gerçekleştirdik. İLKE Haber Ajansı'na yeni ofislerinin hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Arkadaşlarımıza başarılarının devamını diliyorum' diye konuştu.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İlke Haber Ajansı İl Temsilcisi Abdurrahman Uğurlu ve Radyo Urfa Genel Yayın Yönetmeni Osman Gülebak, basın ahlak ve etik değerlerine bağlı bir şekilde sürdürdükleri yayın politikasını dün olduğu gibi bugün de kamuoyuna sunmaya devam edeceklerini vurguladı.