Mutlu GÜNEŞ/ Tarihi, gastronomi, müzik, kültür - sanat ve eşsiz doğal güzellikleriyle dünyanın önde gelen turizm rotalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Şanlıurfa; Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin el birliğiyle İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Şanlıurfa Tanıtım Günleri' kapsamında ilgi odağı oldu.
Şanlıurfa'nın yöresel tescilli lezzetlerinin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu alanda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Sıra Gecesi ekibi seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle alanı dolduran binlerce ziyaretçiye unutamayacakları bir müzik şöleni yaşattı.
Ciğer kebabı, patlıcanlı kebabı, içli köftesi, kuru dolması, yaprak sarması, yemeklere tat katan Urfa isotu ve daha nice yöresel tescilli lezzetiyle gastronominin Başkenti olduğunu gösteren Şanlıurfa, İstanbul Yenikapı'ya damgasını vurdu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan yöresel ürünler çadırında, tıpkı Şanlıurfa'daki tarihi hanlar bölgesinde olduğu gibi kurutmalık isot ve patlıcanlar, biber reçeli, domates salçası, baharatlar ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu.
Urfa Ahengi Sıra Gecesi ekibinin sahne aldığı etkinlik alanı, tanıtım günleri boyunca konser alanını aratmadı. Ziyaretçilerin hep bir ağızdan eşlik ettiği Urfa Türküleri dinleyenleri hafızalarda Şanlıurfa yolculuğuna çıkardı.
İstanbul'da Şanlıurfa'yı yaşamanın, hasret gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek en yakın zamanda Şanlıurfa'yı ziyaret etmek istediklerini ifade ettiler.
İlk gününde 250 bin ziyaretçinin akınına uğrayan Tanıtım Günlerinde, birbirinden renkli yarışmalar ve etkinlikler düzenlenirken, Şanlıurfalı Sanatçılar İbrahim Tatlıses, Münevver Özdemir, Zekeriya Ünlü ve Halil Altıngöz, alandakilere müzik ziyafeti sundu.