İshak Polat / Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli muhacirlerin Suriye Türkmenleri Derneği Şanlıurfa Şubesinde bir araya gelerek Suriye'nin geleceği ve Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilerin sorunları hakkında bir istişare toplantısı gerçekleştirmesinin ardından başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerden Suriye'nin değişik bölgelerini temsilen gelen kanaat önderlerinin katılımı ile bir istişare toplantısı daha gerçekleştirildi.
Suriye Türkmenleri Derneği Şanlıurfa Şubesinde gerçekleştirilen toplantıya Suriye Ulusal Meclisi üyeleri Feyiz Sara, Zekeriya Sakkal, Ahmet Avad'ın yanı sıra Kürt Ulusal Meclisi, Suriye Kültür Merkezi, Demokrasi Cemiyeti, Harmal Gazetesi ve Suriye Türkmenler Derneği temsilcileri katıldı.
Yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantıda Suriye Ulusal Meclisi üyelerinin parti kurma konusundaki fikirleri Suriyeli kanaat önderlerinin görüşüne sunuldu. Yaklaşık üç saat süren toplantıda Suriye Ulusal Meclisi üyelerinin parti kurma konusunda katılımcılar fikirlerini beyan etti. Toplantıda ayrıca katılımcılar Suriye'nin geleceği konusunda atılması gereken adımlar konusunda görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.
Toplantı ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Suriye Türkmenleri Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Ekrem Dede; Bugün derneğimiz çatısı altında Suriye'nin değişik bölge ve şehirlerinden gelen Suriyeli kardeşlerimizle bir araya geldik.
Bu toplantımızda Suriye Ulusal Meclisi üyesi kardeşlerimiz parti kurmayı düşündüklerini ifade ederek özellikle Şanlıurfa'da yaşayan Suriye vatandaşı kanaat önderlerinin fikirlerini öğrenmek istediler. Toplantıya katılan Suriye vatandaşı kanat önderleri de bu konuda fikirlerini beyan ettiler. Dedi.