Huawei Türkiye, 'Geleceğin Tohumları' projesinin açılışı online gerçekleşti. Huawei'in tüm dünyada yürüttüğü sosyal sorumluluk programı 'Gelecek İçin Tohumlar – Seeds For the Future' 10-23 Eylül 2021 tarihleri arasında uzaktan sınıf eğitimi şeklinde gerçekleşiyor.

Huawei Türkiye, 'Geleceğin Tohumları' projesinin online açılış törenine, başvuruları titizlikle değerlendirilerek belirlenen öğrencilerin yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin Çin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Shaobin Liu, Huawei Genel Müdürü Jing Li ve Seeds For The Future 2020 katılımcısı Hilal Genceylan katıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen de, Huawei Türkiye'nin gerçekleştirdiği 'Geleceğin Tohumları' projesi kapsamında düzenlenen online açılış etkinliğine katılarak, program kapsamında seçilen Türk üniversite öğrencilerine hitaben bir konuşma yaptı.

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen de, Huawei Türkiye'nin gerçekleştirdiği 'Geleceğin Tohumları' projesi kapsamında düzenlenen online açılış etkinliğine katılarak, program kapsamında seçilen Türk üniversite öğrencilerine hitaben bir konuşma yaptı.

Teknolojik gelişmelere duyarsız kalmıyoruz

Huawei Türkiye Seeds For The FutureTürkiye2021 açılışında konuşan Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, öğrencileri tebrik ettiğini belirterek, çalışmalarında başarılar diledi ve 'Teknolojik gelişmelere duyarsız kalmayan Türkiye ve Çin dünyada fark yaratan iki ülke olmaya devam ediyor' dedi.

Açılış töreninde konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ise, 'Projemiz Türkiye ve Çin arasındaki iletişimi geliştirmede çok önemli bir rol oynuyor' diye konuştu.

Projeye katkı veren herkesi gönülden kutluyorum

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da, 'Huawei'nin 2008 yılından itibaren yürüttüğü 'Geleceğe Tohumlar Projesi'nin dijital olarak gerçekleşen açılış programına katıldık. Ülkemizin dört bir yanından gençlerimiz, programa seçildiler. Her yıl olduğu gibi bu yılda yeteneklerini uluslararası dayanışmayla geliştirecekler. Projeye katkı veren herkesi gönülden kutluyorum' dedi.

SeedsForTheFutureTürkiye2021 açılışında konuşan Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, programın hayatımızda çok önemli olan bilgi ve iletişim teknolojileri alanında gençlere büyük bir katkı sağlayacağını belirtti.

10-23 Eylül tarihleri arasında uzaktan sınıf eğitimi şeklinde gerçekleşecek Huawei'in tüm dünyada yürüttüğü sosyal sorumluluk programı 'Gelecek İçin Tohumlar – Seeds For the Future' 2021 katılımcılarını, 'Huawei Türkiye olarak teknolojiye yetenekli üniversite öğrencileri, Seeds For The Future eğitiminizde başarılar dileriz' diyerek tebrik etti.

Ülkemizden 50 üniversite, 20 lise öğrencisi katılım sağlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, 'Huawei'nin dünya genelinde yürüttüğü Geleceğe Tohumlar (Seeds for the Future) projesinin açılış programına katıldık. Daha öhce de söylediğimiz gibi amacımız, Huawei gibi şirketlerle bu işbirliklerini gerçekleştirerek, gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri ve bizi daha ileriye götürmelerine fırsat vermek. Aynı zamanda Kodlama Maratonu'na yönelik yoğun ilgiden de büyük memnuniyet duyuyorum. Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında herkes için önemli bir fırsatlar ve güçlü bir potansiyel var. Bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Huawei yöneticileri, BTK Akademi eğitmenleri ve jüri üyeleri ile katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl projeye ülkemizden 50 üniversite, 20 lise öğrencisi katılım sağlıyor. Projeye seçilen yetenekli gençlerimizi canı gönülden kutluyorum. Harikasınız' diye konuştu.

Seed For The Future programında 5G'den yapay zekaya, bulut sistemlerinden Huawei mobil servislerine en son teknolojilerin aktarılacağı çevrimiçi eğitimlere yer verilecek. Etkinlikte bunlara ek olarak; akıllı ev, dijital dönüşüm, dijital ekonomi, siber güvenlik ve stratejik liderlik gibi temalarda eğitimler de mevcut. Programı tamamlayan gençler tüm dünyada geçerli Huawei sertifikası almaya hak kazanacak.

Teknoloji eğitimlerinden kalan zamanda isteyen öğrenciler, Çin kültürü ve sanatının tanıtıldığı eğitimlere de girebilecek.