İshak Polat / IŞİD saldırılarından dolayı Kobaniyi terk ederek Suruç'a gelen sığınmacılara yardımda bulunmak üzere Suruç'a gelen Kuzey Irak Kürdistan İslami Birlik Partisi, Rabıtatül İslami Kürdi Cemiyeti ve Kobanili mültecilerin durumu ve Kuzey Iraklı STK'ların dağıttıkları yardımlar hakkında haber yapmak üzere Suruç'a gelen Speda TV ve Var TV sorumlu, kameraman ve muhabirleri gazetemizi ziyaret ederek yazı işleri müdürümüz ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ile bir araya geldiler.
Ziyarette, Kuzey Irak Kürdistan İslami Birlik Partisi ve Speda TV temsilcisi İhsan Dosky, Rabıta tül İslami Kürdi Başkanı Seyda Hüseyin Necmettin, Rabıta tül İslami Kürdi Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Hasan ve Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Müjdeci, Kobani deki yardımları anlattılar.
Rabıta tül İslami Kürdi Başkanı Seyda Hüseyin Necmettin Kobanili Kürtlere yönelik 75 Bin Dolar tutarında bir yardımda bulunduklarını belirterek" Bu para ile Kobanili kardeşlerimize giyecek, mama, yatak ve battaniye yardımında bulunduk. İnşallah bu yardımlarımızı devam ettirmeye gayret edeceğiz. Bu yardımların dağıtılmasında bizlere yardımcı olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ve Türkiye Devletine teşekkür ederiz." Dedi.
Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Müjdeci de yaptığı açıklamada" Büyükşehir Belediyesi olarak Kobani'dan ilk göç dalgasını geldiği günden itibaren sığınmacılara yönelik su, gıda, battaniye, temizlik malzemesi gibi yardımlarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra gerek yurt içinden gerekse yurtdışından gelen STK'lar la işbirliği içersinde gelen yardımların dağıtımına yardımcı oluyoruz" dedi.
Speda TV temsilcisi İhsan Dosky de Kuzey Irak'ta yayın yapan TV, gazete ve dergiler hakkında bilgi vererek Ortadoğu coğrafyası ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Dosky Türkiye ve Şanlıurfa basını hakkında da sorular sorarak Türk medyası hakkında bilgi aldı. Ziyaretçiler ayrıca bölgede yaşanan çatışmalara da değinerek bölgedeki savaşların son bulması ve barışın bir an önce bölgede hakim olması temennisinde bulundular.
Gazetemiz Yazı işleri Müdürü ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretçilere gazetemiz ve Şanlıurfa basını hakkında bilgi verdi. Polat, Ortadoğu'da emperyalist güçlerin oyunları neticesinde bu savaşların yaşandığını, çizilen sınırların suni sınırlar olduğunu ifade ederek;" Aynı dine inanan, aynı toprakları paylaşan insanların daha sıkı iletişim içersinde olması gerekir. Bu iletişimi de sağlayacak en önemli unsur medyadır. Aynı barış ve kardeşlik duygularına sahip insanların, toplulukların güçlü bir medyaya sahip olmaları gerekir" dedi.
Yaklaşık 1 saat süren toplantı çeşitli konularda görüş alışverişinin ardından sona erdi.