Tuğba POLAT / Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın talimatları doğrultusunda kadınlara yönelik pozitif ayrıcalıklar tanıyan projelere ağırlık veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Süleymaniye Millet Evindeki kursiyerlere sağlık, aile ve çocuk gelişimi konularında seminerler veriyor. Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı uzman eğitmenler tarafından verilen seminerlerle, hastalıklara karşı bireysel farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Erken teşhis hayat kurtarıyor
Periyodik aralıklarla düzenlenen seminerin son konusu sağlık olurken, kursiyer kadınlara bel fıtığı rahatsızlığı ve kanser teşhisinde neler yapılması gerektiği anlatıldı. Erken teşhisin hayat kurtardığını ifade eden uzmanlar, 'Kanserde erken teşhis, erken tanı çok önemli. Mümkün olduğunca nasıl yememize, içmemize dikkat ediyorsak, sağlık kontrollerimizi de düzenli olarak yaptırmak zorundayız. Kanser vücuda yayıldıktan sonra dönüşü olmuyor. Bütün sağlık kuruluşlarında ücretsiz ve randevusuz bir şekilde kontroller yapılıyor. Vatandaşlarımızın sağduyulu olması gerekiyor' diyerek kontrollerin düzenli olarak yapılmasının önemine vurgu yaptı.
Bel fıtığının toplumda yaygın bir şekilde görüldüğünü aktaran fizyoterapi uzmanları ise bel ağrısıyla ilgili neler yapılması gerektiğini ve bel fıtığını önleyici egzersizlerle ilgili bilgi verdi. Öte yandan, kadın kursiyerlere verilen eğitimlerin program dahilinde periyodik olarak devam edeceği belirtildi.