Haber Merkezi / Yeşili, tarihi dokularla buluşturup kenti daha cazip hale getirmeyi hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kent merkezi ve ilçelerde 2016 yılında 163 bin ağacın dikimini gerçekleştiriyor.
İlk olarak GAP Bulvarında başlatılan ağaç dikim çalışmalarına katılan Başkan Nihat Çiftçi, ekiplerle birlikte ağaç dikerek, yeşillendirme çalışmalarının startını verdi.
Kent genelinde yapılacak olan yeşillendirme çalışmaları konusunda açıklama yapan Başkan Çiftçi, 'Kıyametin Kopacağını Bilseniz Elinizdeki Fidanı Dikiniz' Hadis-i Şerif öğretisi ile hareket ettiklerini söyledi.
Şanlıurfa genelinde 163 bin adet çok çeşitli ağaç dikeceklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, Şanlıurfa'yı yeşillendirme kampanyalarımız başladı. Şanlıurfa'nın iklim şartları göz önüne alınarak hazırlanan 163 bin ağaç dikiminin bu gün Ak Belediye olarak; AK Parti teşkilatımız, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerimiz ve Kadın Kollarımızla startını verdik. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlattığımız kampanya doğrultusunda 13 ilçemizde ağaçlandırma çalışmalarımız özverili bir şekilde sürdürülecektir. İnancımız gereğince 'Kıyametin Kopacağını Bilseniz Elinizdeki Fidanı Dikiniz' mantığı ile hareket ediyoruz. Şanlıurfa'yı yeşile bürüyeceğiz. Kentimizi yeşillendirmek adına Büyükşehir Belediyesi kadroları olarak elimizden gelen bütün özveriyi gerçekleştireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun" dedi.


HEDEFİMİZ 13 İLÇEMİZİ YEŞİL ALANLARLA GÜZELLEŞTİRMEK
Harran İlçesine geçen Başkan Nihat Çiftçi, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile birlikte tarihi Harran Kalesinde Büyükşehir Belediyesinin ağaç dikim programına katıldı.
Tarihi Harran Surlarında da ağaç dikim çalışması başlattıklarını ifade eden Başkan Çiftçi, "Tarihi Haran ilçe merkezindeki sur kenarlarında 5 bin adet Zakkum ağaç dikimini gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir'in asıl hedefi her ilçemizi güzelleştirip geliştirmektir.
Önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan dikim çalışmaları kapsamında Harran İlçemiz daha da güzelleşip yeşillenecektir. Mevsim şartlarının iyileşmesiyle birlikte Büyükşehir olarak projelerimizi hayata geçiyoruz" dedi.
Başlatılan ağaç dikim çalışmaları kapsamında Başkan Nihat Çiftçi'ye eşlik edip ağaç diken AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, "Büyükşehir Belediyemiz diğer ilçe belediyelerine emsal niteliğinde bir çalışma başlatmıştır. Bu tür güzel çalışmaların gerçekleşmesinden dolayı çok memnunuz. Teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu
Öte yandan ağaç dikim programında Başkan Nihat Çiftçi'ye, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve AK Parti Şanlıurfa İl teşkilatı eşlik etti.