İLKHA/ Miladi yılbaşı gecesinin yaklaşmasıyla birlikte devlet kurumu olan Milli Piyango İdaresi tarafından her yıl 'şans oyunu' adı altında kumar çekilişi düzenleniyor.
Allah'ın haram kıldığı bir fiil, önüne 'milli' ifadesi getirilerek meşrulaştırılmaya çalışılıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığının da Milli Piyango bileti almanın ve bu yolda elde edilen kazancın haram olduğu konusunda fetvaları bulunuyor.
İlahiyatçı Sinan Ünel, Müslümanları Milli Piyango bileti almamaları konusunda uyararak, bu yolda elde edilen kazancında haram olduğunu ifade etti.

'Piyangonun başına 'milli' ifadesinin getirilmesi onu caiz kılmaz'
Kur'an'ı Kerim'de ve hadislerde kumarın haram kılındığını ifade eden Ünel, 'Yıl sonunun yaklaşmasıyla beraber maalesef insanlarımız Allah'ın kesin haram kıldığı Milli Piyango biletine başvuruyor. Kumarın haram olduğu Kur'an ve sünnete kesinlikle sabittir. Allahu Teala Kur'an'ı Kerim'de 'Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir.' (Maide 90) buyuruyor. Allahu Teala, kumarı şeytanın bir pisliği olarak ifade ediyor ve bütün müminlerin bu şeytanın pisliğinden uzak durmasını emrediyor.Peygamber Efendimiz (aleyhissalatu vesselam), hadislerinde de kumarın kesinlikle yasak ve haram olduğunu ifade ediyor. Nasta ve delilerde de bu kadar sabir bir hakikat varken; Müslümanların kumara rağbet etmesi ve özenmesi doğru bir şey değildir.Dolayısıyla bugün bizler kesinlikle şunu ifade edebiliriz ki diğer tüm şans oyunları ve kumar çeşitleri gibi Milli Piyango'da bir şans oyunudur. Bir şans oyunu olmasıyla birlikte bir kumardır. Spor Toto, loto, iddia ve diğer tüm şans oyunları gibi bu da bir kumar çeşididir ve kesinlikle dinimizde haramdır. Piyangonun başına 'milli' ifadesinin getirilmesi onu caiz kılmaz. Milli Piyango, devletin kanunlarında yasal olsa da dinimizde ve Kur'an'ı Kerim'de kesinlikle haram olan bir uygulamadır ve kazançtır.' ifadelerini kullandı.

'Haram para ile beslenen bir nesilden salih bir nesil oluşmaz'
Haram yolla elde edilen kazanç ile hayır yapılamacağını vurgulayan Ünel, 'Birçok kardeşimiz şu hataya düşüyor. Diyor ki 'Milli Piyango bana çıksa cami ve medrese yapacağım, hayır kurumlarına yardım edeceğim' gibi yanlış bir algıya düşüyorlar. Bunu da kesinlikle ifade edeyim ki haram parayla nafaka sağlanmaz, haram parayla hayır yapılmaz, haram para çoluk çocuğun boğazından geçirilmez. Haram para ile beslenen bir nesilden salih bir nesil oluşmaz. Dolayısıyla biz kendimizi ve ailemizi ne kadar bu tür haram kazançlardan uzak tutarsak bizim açımızdan o kadar hayırlı olacaktır. Bu şekilde neslimiz de o kadar salih olacaktır. Rabbim bütün Ümmet-i Muhammed'i belalardan ve haram kazançtan muhafaza etsin.' şeklinde konuştu.