Tuğba POLAT / Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa müziğini ve folklorunu dünyaya tanıtan merhum Abdullah Balak'ı vefatının 5. yılında anma gecesi düzenledi. Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen anma etkinliğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Faruk Bayuk, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ, Abdullah Balak'ın arkadaşları, yakınları ve sevenleri katıldı.

UMUT ARKAT'IN GÖSTERİSİ TAM NOT ALDI
Abdullah Balak'ı anma gecesi Halk oyunları gösterisi ile başladı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı gecede unutulmaz anlar yaşanırken sahnede Umut Arkat'ın gösterisi izleyicilerden tam not aldı. Sahneye çıkan minik çocuk ekip ile halay çekti. Ekibe bir anda ayak uyduran minik çocuk gösterinin sonunda göğsünden Türk Bayrağı çıkartması salonda alkış yağmuruna tutuldu.

ZEKERİYA ÜNLÜ MERHUM BALAK'IN ESERLERİNİ SESLENDİRDİ
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede sahne alan Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Zekeriya Ünlü ve Urfa Ahengi Müzik Topluluğu merhum Abdullah Balak'ın eserlerini seslendirdi. Sanatçının birbirinden güzel eserlerini seslendiren sanatçılara izleyenler eşlik etti.
Türk halk müziği sanatçısı Zekeriya Ünlü, Urfa folkloru ve Urfa müziğine çok büyük emeği olan Abdullah Balak'ı rahmetle andıklarını dile getirdi.
Abdullah Balak'ın eserlerinin seslendirildiği geceye emek veren herkese teşekkür eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Faruk Bayuk, üstadı saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.
Gecede merhum Abdullah Balak'ın yeğeni Abdullah Balak ve sanatçı Zekeriya Ünlü 'ye plaket verildi.
Felek Sen Ne Feleksen, Fadile, Eminem, Cemilem, Kardaş Dala Konaram, Ceylan gibi birçok bestenin yazarı olan Abdullah Balak, İbrahim Tatlıses başta olmak üzere birçok ünlü sanatçıya beste verdi.