Birecik Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan 'Sakin Şehir' unvanına sahip, karagülleri ve Mezopotamya Sümbülü ile meşhur Halfeti, kentin tanıtımı ve turizme bir katkı daha sunmaya hazırlanıyor.
Dördüncüsü düzenlenecek olan festivalle ilgili açıklama yapan Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak '' Halfeti hem tarihi hem doğası ile bölgemizde turizmin en önemli merkezlerinden, ilçemize çeşitli hizmetleri kazandırmak adına çok gayret ediyoruz'' dedi.
Eski Çekem Mahallesine giden kıyı yolu düzenlemesinin kısa bir süre sonra tamamlanacağı belirten Albayrak, bu yolun hem manzarası hem de girişteki Karagül Serası ile yeni bir destinasyon olacağını bildirdi.
Halfeti'de bu yıl Koku Festivalinin dördüncüsünü 5 Mart Cumartesi günü düzenleyeceklerini de anlatan Albayrak 'Geçen sene Karagül'ün coğrafi işaret tescilini almıştık. İlçemize değer katan karagül gibi pek çok çiçek türü var. Bu türlerden biri de nokta endemik bir çiçek olan Mezopotamya Sümbülüdür. Halfeti tüm dünyada bir koku coğrafyası olarak biliniyor. Kokular doğanın olduğu kadar gastronominin de ayrılmaz parçası. Slowfood Halfeti ile bu sene 4.üncüsü gerçekleşecek Koku Festivali, Prof. Hasan Akan ve yerli doğa rehberimiz Süleyman Yıldız'ın yol boyunca çiçek türleri ile bilgi vereceği doğa yürüyüşü ile başlayacak. Eski Savaşan Köyü 'ne doğru yapacağımız yürüyüş Mezopotamya Sümbülleri'nin bulunduğu alanda son bulacak. Gün boyu farklı başlıklarda atölyelerimiz belediyemize ait Çok Amaçlı Salon ve Kültür Merkezi'nde devam edecek. Antik Çağ Kokuları üzerine Meryem Karakurt, Koku - Parfüm Tasarımı üzerine Bihter Türkan Ergül'ün atölyeleri, Gastronomi Koku ilişkisi ile ilgili şef Ahmet Güzelyağdöken'in söyleşisi festivalimizin önemli etkinliklerinden. Ülkemizin ilk ve tek Koku Festivali'nde Halfeti'de buluşmak üzere.' Dedi.