Abdurahman Deniz UĞURLU / Devlet tarafından yapılan sosyal yardım ödemelerini almak isteyen ve dar gelirli vatandaşlar için uygulanan elektrik indiriminden yararlanmak isteyen vatandaşlar, PTT önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.
Her hafta Şanlıurfa ile ilgili sorunları ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta PTT önlerinde oluşan kuyrukları gündeme getirdi.
Sosyal yardımları almak isteyen ve devletin sağladığı elektrik indiriminden faydalanmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde gelerek işlem yapabilmek için PTT önlerinde bekliyor.
Hava sıcaklığının yazın yüksek olduğu kentte özellikle yaşlılar ve kadınlar sıra beklerken mağduriyetler yaşıyor.

"YARDIM EZİYETE DÖNÜŞÜYOR"
Devletin dar gelirli ailelere sağladığı elektrik indiriminin vatandaşa eziyete dönüştüğünü ifade eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "Yaşlı insanlar sırada bekliyor. Kadınlar sırada bekliyor. İnsanlar çoluk çocuğunu evde bırakıp sırada bekliyor. Kiminin ocakta yemeği var. Kimisinin okulda çocuğu var. Çocuğunu okula bırakıp sıraya giriyor ama okulun çıkış saatine yetişemiyor. Saatlerce sıra bekliyorlar. Ne için? Devlet bir yardım yapmış; elektrik yardımı. O elektrik faturasını indirimli bir şekilde ödemek için saatlerce sırada bekliyorlar. Bu Allah'tan reva mıdır? 150-200 lira yardım yapıyorsunuz ve o yardımı da eziyete dönüştürüyorsunuz. Fatura sahibinin mutlaka kendisinin gelmesi gerektiğini söylüyorsunuz. Başka biri gelse kabul etmiyorsunuz. Yaşlı ve yatalak olsa bile fark etmiyor. O insanlar nasıl gelecek? Bu nasıl bir eziyet" dedi.

"BU SORUN ÇOK RAHAT"
PTT önünde oluşan kuyrukların son bulması ile ilgili önerilerini paylaşan Özaslan, "Bu iş çok rahat çözülebilir. Çözüm şu; Şanlıurfa'nın 14 milletvekili, özellikle iktidar milletvekilleri zahmet eder, Ankara'da gerekli girişimlerde bulunurlarsa Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında bir protokol yapılması lazım. Bu protokole göre elektrik yardımı alan kişinin TC kimlik ve abone numarası zaten bellidir. Yapılan indirim ana kaynaktan kesilse ve kurumlar kendi aralarında mahsuplaşsalar bu insanlar sabahtan akşama kadar sırada beklemeyecekler. Bu Allah'tan reva mıdır? Eğer PTT'de personel eksikliği varsa, bir zahmet bir an önce personel eksikliğini de giderin ki insanlar saatlerce sırada beklemesinler. Devlet eğer hizmet etmek istiyorsa, hizmeti eziyete dönüştürmesin" ifadelerini kullandı.