Faruk DEVECİ/ Uzmanlar, küresel buğday arzının yüzde 35'inin hayvan yemi için kullanıldığına işaret ederken, bu durumdan et ve diğer hayvansal ürünlerin fiyatlarının da zarar görebileceğine dikkati çekiyordu.
Korkulan oldu, Yükselen yem fiyatları canlı hayvan piyasasını da tetikledi. Haliliye ve Eyyübiye'de 100 liraya kadar dayanan 1 kilo koyun eti Karaköprü'de 100 liranın da üzerine çıktı.
Geçen yıl bu dönemde Şanlıurfa'mızda koyun etinin kilosu 60 liraya alıcı buluyordu

FİYATLAR REKORA KOŞUYOR
Besicilerden Selahattin Yıldız, geçen yıl bir torba yem 80 liraya satılırken, şimdi bu rakamın 150 liraya çıktığına dikkat çekerek, 'Bir yıl önce 350 liraya aldığımız mısır silajını artık 600 liradan satın alıyoruz. Şu an hayvancılık çok zorlaştı, et fiyatları ileride daha da zamlanacak. Bu gidişle besiciliği bırakacağız. 'dedi.
Kasap esnaflarından Bakır Çelikcan ise, 'Etlerimiz zamlandı, ama bunun yanında piyasadaki tüm ürünlerde bir artış var. İnsanlar bir kilo et alacakken, şu an yarım kilo eti anca alabiliyor. Bu da işlerimizi etkiliyor. Üretime, girdi fiyatlarına baktığımızda maliyetlerin yüksek olduğunu görüyoruz. Yağışlar besicilerin maliyetini düşürür diye umutlanmıştı. Ukrayna krizi çıktı. Esnafın da vatandaşın da artık işi çok zor' ifadelerini kullandı.