İLKHA/ Yapılan değişikliğe göre bu kişilerin tedbir kararı süresince silahı emanete alınacak.
Ateşli silahla işlenen suçlardan hüküm giyenler, infazlarının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra ruhsat başvurusu yapabilecek.
Cumhurbaşkanlığına bağlı kurum ve kuruluşların en üst yöneticileri silah ruhsatı alabilecek.
Olağanüstü Hal İnceleme Komisyonu Başkanı ve üyeleri de silah taşıyabilecek.
Özel güvenlik teşkilatı kurulmayan kurum ve kuruluşlarda görevli bekçiler görev yerinin dışına çıkarmamak şartıyla, görev sırasında demirbaş silahlarını taşıyabilecek.
Elektrik enerjisi yüksek gerilim (enterkonnekte) hatların kontrol, bakım ve onarım işlerinde çalışanlar meskun bölgeler dışında görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silah taşıyabilecek.
Radyolink, telsiz, uydu, yer istasyonu, kuran-portör, havai hat, santral, şantiye ve benzeri posta ve telekomünikasyon tesislerinin yapım, işletme, bakım, onarım ve muhafazası ile bu tesislere ait bina ve yolların onarım işlerinde görevli yüksek mühendis, mühendis, mimar, eksper, teknisyen, hat bakıcısı, şoför, şoför dağıtıcısı, muhafız, şehirlerarası seyyar memur ve posta dağıtıcısı unvanları ile çalışanlara meskun bölgeler dışında görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahları taşıyabilecekler.
TRT Kurumu Genel Müdürlüğü radyo ve televizyon verici istasyonları ile radyolink istasyonlarında ve enerji nakil hatlarında çalışan başteknisyen ve teknisyenlerle bu tesislerin bakım, onarım ve muhafaza hizmetlerini yürüten başmühendis, mühendis, uzman, başteknisyen, şefteknisyen ve teknisyenler silah taşıyabilecek.
Genel Müdürlüğe ait röle istasyonlarında görevli başteknisyen, şefteknisyen ve teknisyenlerle tesislerin bakım, onarım ve muhafaza hizmetlerini yürüten başmühendis, mühendis, uzman, başteknisyen, şefteknisyen ve teknisyenler silah taşıyabilecek.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne bağlı hava liman ve meydanlarının merkezlerinden uzakta bulunan seyrüsefer yardımcı cihaz istasyonlarında görev yapan teknik personel meskûn bölgeler dışında görev yaptıkları sırada demirbaşa kayıtlı silahlan taşıyabilecek.