Haber Merkezi / Toprak Mahsulleri Ofisi olarak kullanıldığı dönemde kent sakinlerinin tepkisine sebep olan bölge Siverek Belediyesince kamulaştırıldı.
Devam eden hukuki süreç nedeniyle uzun süredir çalışmaların durduğu ve vatandaşların tepkisine neden olan projede yapım çalışmalarına Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın talimatıyla yeniden başlandı.
Yenilenerek uygulanan Ofis Park projesinde çocuk oyun alanları, kafeterya, yürüyüş yolları, kütüphane, kapalı-açık otopark, yapay gölet, emzirme odası, süs havuzları ve dinlenme alanları gibi sosyal donatılar yer alıyor.
22 bin metrekare alana sahip Ofis Parkın 19 bin metrekaresinde yeşil alan ve dinlenme alanları yer alırken 3 bin metrekaresinde ise kütüphane ve idari binalar inşa ediliyor.
Alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Konumu itibariyle Ofis Parkın önemli bir noktada yer aldığını dile getiren Başkan Ayşe Çakmak, 'Ofis Park, vatandaşlarımızın büyük bir merakla beklediği bir projeydi ki kentimizin önemli bir noktasında yer alıyor. Yaptığımız incelemelerde yüklenici firma yaz ayına yetiştirebileceğini söyledi. Çalışmalar hızlı ve seri ilerliyor, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de özellikle bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'e etmek istiyorum. Ortak yürüttüğümüz bu projede bizlere destek verdiler. Bizlere bu noktada büyük bir katkı sağladılar, tekrar teşekkür ediyorum. Projenin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.
Ofis Parkta çalışmaların yeniden başlamasından duydukları memnuniyeti dile getiren bölge sakinleri, çabaları nedeniyle Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'a teşekkür etti.