Haber Merkezi / Şanlıurfa'nın kalbi konumunda bulunan Halilürrahman Gölü ve çevresinde yapılacak düzenlemeler öncesi, mülkiyet sorununun çözülmesi için girişimlerde bulunan Vali Abdullah Erin, Buluntu Hoca Külliyesi olarak da bilinen Halilürrahman Medresesi'nde hisseleri bulunan ailelerin de desteğini aldı.
Ailelerle yapılan görüşmeler sonucu, söz konusu yerde mülkiyet hakları bulunan Nermin Yetkin, Atiye Aksoy, Adile Buluntu Akkuş, Hatice Yetkin, Nejla Hamevioğlu, Ayişe Berrin Alaybeyi, Hatice Hiclal Tütüncü, Ahmet Hakkın Ergüven, Abdulkadir Hatipoğlu ve Abdulkadir Buluntu paylarını hibe ederek, Şanlıurfa tarihine geçecek bir adım attılar.
Halilürrahman Külliyesi'ndeki mülkiyet haklarını devreden pay sahipleriyle ŞURKAV idare binasında bir araya gelen Vali Erin, yaptıkları hibenin çok büyük anlamı olduğunu belirterek ailelere birer teşekkür belgesi verdi.
Ailelerin desteğinin çok anlamlı olduğunu belirten Vali Erin, 'Şanlıurfa'nın yakın tarihine damgasını vuran merhum İslam alimimiz Abdurrahman Buluntu Hoca Efendi'nin varisleri, bu bağışlarıyla onun maneviyat değerlerini yaşatmışlardır. Kendilerine çok teşekkür ediyor, Şanlıurfa için hayırlı olsun diyorum.' dedi.