Abdurahman Deniz UĞURLU / 15 Temmuz 2019 tarihinde kurulan, Türkiye'nin iç ve dış turizm pazarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi, somut ve somut olmayan doğal, kültürel, biyolojik ve insan ürünü mirasların keşfedilmesi, geliştirilmesi ve tanıtılması, kısa, orta ve uzun vadeli iletişim/pazarlama çalışmalarıyla Türkiye turizm kapasitesi ve turizm yatırımlarının ülke ekonomisindeki payı ve hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla kurulan ve bu doğrultuda Türkiye içinde ve Uluslararası platformlarda tanıtım çalışmalarını yürüten Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu seçimleri yaklaşırken Ala Han Hotel Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otel Yöneticileri Derneği Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Alataş, Yönetim Kurulu Adaylığı için başvuru yaptığını düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Ala Han Hotel'de düzenlenen ve Türkiye Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu'nun yanı sıra çok sayıda basın mensubunun katıldığı basın açıklamasında TGA hakkında bilgi veren Mehmet Alataş; TGA'nın Yönetim Kurulu onbeş kişiden oluşmaktadır. Bu onbeş kişi her bölgeden turizmle ilgili, tecrübeli kişilerden oluşmaktadır. Bende, Aralık ayı içerisinde yapılacak olan TGA Yönetim Kurulu seçimlerine adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım. İnşallah Ülkemiz, bölgemiz ve şehrimiz için faydalı çalışmalar yapacağız. Bunu niçin siz değerli basın mensuplarının desteleri bizim için çok değerli" diyerek katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

Türkiye Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu'da yaptığı açıklamada; TUROYD Şanlıurfa İl Başkanımız Mehmet Alataş yapmış olduğu başarılı çalışmaları ve otelcilik sektörüne vizyon katan icraatları ile çıkmış olduğu bu yolda kendisine başarılar ve Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah" diyerek Mehmet Alataş'ın turizmde Anadolu'nun ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin TGA bünyesinde temsili konusunda başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını dile getirdi.

Basın toplantısın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mehmet Alataş turizmde tanıtımın önemine vurgu yaparak son yıllarda Şanlıurfa ve Bölge turizminin ön plana çıktığını, seçilmesi halinde Ülke ve bölge turizmini ulusal ve uluslararası platformlarda layığı ile tanıtma gayretinde olacağını ifade etti.