Mutlu GÜNEŞ / Mehmet Paydaş, Cemal Beyaz, Emin Göllü ve A.Furkan Yetim'in, aralarında bulunduğu Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) 8. Meslek Komitesi, üyelerinin mesleki gelişmelerine katkı sağlamak adına, TMMOB'a bağlı Meslek Odaları işbirliğinde önümüzdeki ay içerisinde D1 Temel Bina Akustiği Sertifika Eğitimi düzenliyor. 9 gün ve yaklaşık 72 saat sürecek eğitimde, yeni teknolojik unsurların mühendislik hizmetlerine yansıması anlatılacak.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ.Halil Peltek'in de üzerinde durduğu ve desteklediği sertifika programının eğitim ücretinin bir kısmı, ŞUTSO tarafından karşılanacak. Konuyla ilgili bir değerlendirmemde bulunan Başkan Peltek 'İlimizin gelişme ve kalkınmasının temelinde eğitim vardır, teknolojik gelişmelere uyum vardır. Bu çerçevede üyelerimizin gelişmesi dolayısıyla ilimizin kalkınması adına herkes üzerine düşeni yapmakla mükelleftir. Bu minvalde, 8. Meslek Komitemizin organize ettiği ve TMMOB'a bağlı Meslek Odaları işbirliğinde gerçekleştirilecek eğitimi önemsiyoruz ve destekliyoruz.' dedi.
Eğitimle ilgili üyelere, ŞUTSO Meclis ve 8. Meslek Komitesi Üyesi Cemal Beyaz ile Mimarlar Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ferhat Karadağ'la birlikte çağrıda bulunan ŞUTSO Meclis ve 8. Meslek Komitesi Üyesi Mehmet Paydaş ise şunları kaydetti: '8. Meslek Komitesi olarak daha önce TMMOB'a bağlı tüm meslek odaları yaptığımız toplantılarda elde ettiğimiz sonuç gereği, bugün bir eğitim programı çağrısı yapmak için buradayız.
31/5/2017 tarihli resmi gazetede yayınlanan Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik ile ilgili. Kentimizde ilgili belediyelerin de söz konusu projelerin ve ruhsat süreci içerisinde akustik projelendirme yapılması hususunda talepleri oluşmaya başlamıştır. Bu noktada kentimizde bulunan tüm mühendislik ve mimarlık gruplarının, söz konusu akustik raporu düzenlemesi için ilgili sertifikayı almaları gerekiyor.
Biz de bu noktada, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 8.Meslek Komitesi olarak üyelerimizin bu sertifikaya ve eğitimi ulaşabilmeleri için bir eğitim programı düzenlemeye karar aldık. Bu noktada bu eğitim programı 9 günlük yaklaşık 72 saatlik bir eğitim programından oluşmaktadır. Adı D1 Temel Bina Akustiği Sertifika programıdır. Bu program, ne yazık ki ücretlidir. Ancak ilgili meslek odamızın girişimiyle Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu'nun takdiriyle bu noktada belli bir miktar ücretini bizzat Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası karşılayacaktır.
Ancak bu noktada. Bazı bu fiyatlandırmanın doğru olabilmesi için kontenjan belirlememiz gerekiyor. Biz burada bu çağrı yapmak için buradayız. İlgili sertifikayı edinmek isteyen, eğitim programını almak isteyen tüm meslektaşlarımızı, tüm TMMOB'a bağlı meslek odası temsilcilerini, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'na gelip bu noktada isimlerini yazdırarak kontenjan belirlemelerini talep ediyoruz. Gerek Makina Mühendisleri odası, inşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Elektrik Mühendisleri Odası'na bağlı tüm meslek örgütlerinin temsilcileri bu noktada bu eğitim programına katılabilecekler.
Bu kontenjan oluşması noktasında, üyelerimize buradan açık çağrı yapıyoruz. Bu eğitimi almaları, kendi meslek eğitimleri ve gelişimleri için önemlidir. Mutlaka bu önümüzdeki bir hafta içerisinde yani bu ay sonuna kadar 1 Ekime kadar ilgili Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki yöneticiye isimlerini bildirmeleriyle biz kontenjanı belirleyeceğiz ve ileri bir tarihte bunla ilgili eğitim programını ilan edeceğiz.' dedi.