Tuğba Polat

Almanya'da faaliyet yürüten Hamburg Türk Basın Birliği üyesi gazeteciler Şanlıurfa'daki gazeteciler ile bir araya geldi. Toplantıda Şanlıurfa'nın Almanya ve Avrupa'da tanıtımı ön plana çıktı.

Almanya'nın Hamburg kentinde faaliyet gösteren Türk gazetecilerin kurduğu Hamburg Türk Basın Birliği üyeleri Türkiye'nin çeşitli illerine yönelik yürüttükleri gezi ve inceleme çalışmaları kapmasında bu sefer Şanlıurfa'yı ziyaret ettiler. 3-4 günlük etkinlik kapsamında Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel bölgelerini gezen Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı Rıza Atamtürk ve üye gazeteciler, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat tarafından organize edilen bir toplantıda Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Yerel Basın Kuruluşlarının temsilcileri gazeteciler ve AK Parti İl ve İlçe Yöneticilerinin yanı sıra çeşitli kurum temsilcileri ile bir araya geldiler.

Bir otelde düzenlenen toplantıya ev sahipliği yapan AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat yaptığı konuşmada Türkiye'nin AK Parti ile birlikte son 19 yılda gerçekleştirdiği atılımları hatırlatarak söz Şanlıurfa'ya getirdi. Vildan Polat; Şanlıurfa Göbeklitepe'nin gün yüzüne çıkartılmasının ardından Karahantepe, Sayburç, gibi Taştepeler olarak adlandırılan diğer neolitik dönem eserleri ve Harran, Halfeti gibi tarihi, kültürel ve doğa varlıklarının yanı sıra müziği, mutfak kültürü ile bölgede Turizmin başkenti olan bir bir şehirdir. Almanya'da ikamet eden siz değerli basın mensuplarının Şanlıurfa'yı anlatması ve tanıtması bizim için çok değerlidir' diyerek Hamburg'ta bir cadde veya sokağa 'Göbeklitepe' ismi verilmesi hususunda lobi çalışmaları yürütmelerini rica ederek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Toplantıda konuşma yapan Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı Rıza Atamtürk ise ev sahipliğinden dolayı başta AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek; Bu toplantıda Şanlıurfalı meslektaşlarımız ile bir araya gelmekten mesleki konuları ve Şanlıurfa'yı konuşmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduk. Almanya ve Avrupa'da Şanlıurfa'yı tanıtmak için elimizden gelen bütün gayreti gösterdiğimizden ve bundan sonra da göstereceğimizi herkesin bilmesini bir kez daha isterim' dedi.

Toplantıda kendisi de Şanlıurfalı olan Avrupa İşadamları Derneği (EUBA) Başkanı Mehmet Emin Süzen ise yaptığı konuşmada Şanlıurfa'nın son yıllarda bir çok alanda yaptığı atılımlara değinerek; Şanlıurfa gerçekten de her alanda önemli bir potansiyele sahip. Bizlere düşen ise bir ve beraberlik içerisinde bu potansiyeli işlemek ve Şanlıurfa'yı her alanda hak ettiği noktaya taşımaktır' dedi.

Yaklaşık iki saat süren toplantı çeşitli konularda istişarenin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.