Seyfullah Polat

21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü dolayısı ile Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Profesyonel Turist Rehberleri ve Turizm Acentalarının temsilcileri düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Şanlıurfa ve bölge turizminin tanıtılmasında ve turizm sektörünün gelişiminde verdikleri hizmetler ile önemli paya sahip olan Profesyonel Turist Rehberleri ve Turizm Acentaları temsilcileri 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü dolayısı ile düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Pazar günü, İkinci şube olarak Çadır Restoran Ocakbaşı olarak açılan Çift Mağara Ocakbaşı'nda düzenlenen ve ŞURO Başkanı Merve Ofluoğlu, TUREB Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve RAYA Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Rahime Yaşar, GAP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB GAP Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Canbek'i yanı sıra ŞURO Üyesi Profesyonel Turist Rehberleri ve Şanlıurfa'da turizm sektöründe faaliyet gösteren Turizm Acentalarının temsilcilerinin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan ŞURO Başkanı Merve Ofluoğlu turist rehberliğinin güvenli ve sağlıklı turizm için önemine vuru yaparak; 1985 yılında kurulan 'Dünya Turist Rehberleri Birliği'nin (WFTGA) almış olduğu karar ile 1990 yılından itibaren, her yıl 21 Şubat 'Dünya Turist Rehberleri Günü' dünyanın farklı ülkelerinde ve ülkemizde kutlanmaktadır. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri olarak bu yıl ilk programımız Odamızın merkezi olan Şanlıurfa'da bulunan üyelerimiz ve seyahat acentalarının katılımı ile Çift Mağara Ocakbaşı ev sahipliğinde gerçekleşti. Odamız yetki alanında yer alan üyelerimizin yoğunlukta olduğu Diyarbakır, Mardin ve Van illerinde de yerel yönetim ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz ve üyelerimizle bir araya gelerek meslektaşlarımızla Dünya Turist Rehberleri Günümüzü kutlayacağız. Aynı zamanda 21 Şubatta Anıtkabir ziyaretimizi de gerçekleştireceğiz. 23 Şubatta Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Turizm Rehberliği bölümü ile Harran Üniversitesinden Harran Okuluna Aidiyet gezisi gerçekleştireceğiz. Dünya Turist Rehberleri günü programlarımızda aynı zamanda sektör paydaşlarımızla bir araya gelerek sezon öncesi bölgemizin turizmi hakkında istişarelerde bulunuyoruz. Tüm rehberlerimize ve paydaşlarımıza hayırlı sezonlar diliyoruz. Bu etkinliği düzenleyenlere ve ev sahipliğinden dolayı Çift Mağara Restoran ve Ocakbaşı İşletmecisi Mehmet Çiftçi'ye teşekkür ederim' dedi.

Merve Ofluoğlu Turizm Acenatlarının sektör paydaşları olarak kendileri için önemine de vurgu yaparak bir turizm sektörü içerisinde bütünün parçaları olduklarının altını çizdi.

Turizm Acentaları adına konuşma yapan Rahime Yaşar ve Ali Canbek ise etkinliğe katılım sağlayan Profesyonel Turist Rehberlerinin '21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü' nü kutlayarak; Şanlıurfa'ya ve bölgeye gelen misafirlerimize öncülük eden, onlara turizm değerlerimizi en sağlıklı şekilde tanıtan sektörümüzün önemli paydaşları olan Turist Rehberlerinin günlerini kutluyoruz ve başarılı sezonlar diliyoruz' dediler.

Turizm sektörüne ilişkin istişarelerin de yapıldığı, Şubat ayı olmasına rağmen bir çok turist rehberinin yoğun turlar nedeni ile işlerinin başında olduğu için katılamadığı etkinliğe katılan profesyonel turist rehberleri etkinlik dolayısı ile ŞURO ve Turizm Acentaları temsilcilerine emeklerinden dolayı teşekkür ettiler.