Haber Merkezi / '1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası' nedeniyle Karaköprü Belediyesi tarafından kültür merkezlerinde kurslarda eğitim görerek el emeği göz nuru ürünler ortaya koyan kadınların ürünlerinin tanıtımı için sergi açıldı.
Karaköprü Yenişehir Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla düzenlenen kurslarda el emeği kıyafetler, takılar, tablolar ve aksesuarların olduğu sergi yaşam sokağında ve 4. Murad Kültür Merkezinde açılırken, yaşam sokağındaki sergiyi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de ziyaret etti.
Kursiyerlerin el emeği ürünlerini inceleyen Başkan Baydilli kursiyerlerle de bir süre sohbet edip yaptıkları ürünlerden dolayı tebrik etti. Kursiyerler de Başkan Baydilli'ye açılan kurslar ve verilen imkanlardan dolayı teşekkür ettiler.
Sergi ziyaretinde bir açıklama yapan Başkan Metin Baydilli, hayat boyu öğrenme programlarıyla ilçede yaşayan vatandaşların boş zamanlarını değerlendirmesi, aynı zamanda ortaya koydukları ürünleri satarak ekonomilerine katkı sunmaları için 4 farklı yerde kurslar açtıklarını dile getirdi.
Başkan Baydilli, 'Halk Eğitim Merkezimizin katkılarıyla açtığımız kurslarımızda kadınlar, gençler ve çocuklar yeni şeyler öğreniyor ve ürünler ortaya koyuyor. Pandemi sürecinden kaynaklı sıkıntı yaşadık ancak kurslarımızın faaliyetini sürdüreceğiz.
Kültür merkezimizde, 4. Murat Kültür Merkezimizde, yaşam sokağında ve çadır gençlik merkezimizde kurslarımız var ve devam ediyor. İnşallah bu sayıyı artırıp her mahallede bir kurs merkezi kurmayı ve daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz. Bu kurslara katılan ve birbirinden değerli ürünleri ortaya çıkaran kursiyerlerimizi tebrik ediyorum' diye konuştu.
Sergi ziyaretinde Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ürünlerini sergileyen kursiyerlerle ve Karaköprü Yenişehir Halk Eğitim Merkezi yetkilileriyle hatıra fotoğrafı çekindi.